Party Studies. Workshop Brandon LaBelle

Data:
Divendres 16 de setembre 2022
Lloc:
Discoteca Spook
Hora:
18.00h
Duració:
150'
Preu:
Entrada lliure amb inscripció prèvia
Comprar entrades
Sinopsi

Party Studies es concep com un marc per a indagar la festa com a expressió dinàmica i complexa. La festa es planteja com un escenari experimental de convivència en el qual la festa, la música, el deliri, l’hospitalitat, l’agressivitat i l’embriaguesa s’erigeixen com a principis definitoris. Com a tal, la festa marca instàncies de pas, fugida, vinculació i fallada, passant del ritual social i el banquet cerimonial a la ruptura celebratòria; de les reunions a petita escala a les raves a gran escala, de les noces als aniversaris, dels apartaments als territoris perifèrics, les festes defineixen la socialitat com a transformativa i transitòria.

Seguint la dinàmica expressiva de la festa, Party Studies es desenvolupa com una sèrie de publicacions, tallers i esdeveniments. El punt central de la sèrie és la consideració de la festa com una construcció fonamentalment relacional que possibilita i alhora tibant les formes de sociabilitat, on l’hospitalitat i l’inhòspit, el dolor i el plaer s’entrecreuen. En aquest sentit, el món comú que és una festa és igualment excessiu, tendint a la ruptura, fins i tot a la violència, i al saldo fet relíquia de l’endemà. Definint un espai d’afinitat, la festa s’excedeix igualment, donant pas a una intensitat eròtica on la relacionalitat es mou cap a estats de deliri. La festa emergeix com un espai crític i creatiu de reelaboració dels ordres del cos, i es considera en el seu extrem, que alimenta un moviment on la bona societat es posa en espera i la presentació del jo es desordena.

Com a instància d’estudi concreta, en este cas Party Studies se centra en la Ruta del Bacalao, també anomenada Ruta Destroy.

18:00 h Spook Multiespacio. Intervencions de Brandon LaBelle i Pol Esteve. Les intervencions de Brandon LaBelle seran en anglés, comptant amb persones que ajudaran en la traducció als que ho puguen necessitar.

17:00 h Eixida des de la seu de l’Institut Valencià de Cultura a la pl. de Viriat i tornada a les 21:00 h. Aforament limitat a les places de l’autocar. Requereix inscripció prèvia ací.

Brandon Labelle