Party Studies. Ruta a Spook i Chocolate amb Mauro Benavidez i Andrea González

Data:
Dissabte 17 de setembre 2022
Lloc:
Discoteca Spook
Hora:
18.00h
Duració:
150'
Preu:
Entrada libre con inscripción previa
Comprar entrades
Sinopsis

Party Studies es concep com un marc per a indagar la festa com a expressió dinàmica i complexa. La celebració es planteja com un escenari experimental de convivència en el qual el sarau, la música, el deliri, l’hospitalitat, l’agressivitat i l’embriaguesa s’erigeixen com a principis definitoris. Com a tal, la festa marca instàncies de pas, fugida, vinculació i error, passant del ritual social i el banquet cerimonial a la ruptura celebratòria; de les reunions a xicoteta escala a les raves a gran escala, de les noces als aniversaris, dels apartaments als territoris perifèrics, les festes defineixen la socialitat com a transformativa i transitòria.

Seguint la dinàmica expressiva de la festa, Party Studies es desenvolupa com una sèrie de publicacions, tallers i esdeveniments. El punt central de la sèrie és la consideració de la festa com una construcció fonamentalment relacional que possibilita i alhora tensa les formes de sociabilitat, on l’hospitalitat i allò inhòspit, el dolor i el plaer s’entrecreuen. En aquest sentit, el món comú que és una festa és igualment excessiu, tendeix a la ruptura, fins i tot a la violència, i al saldo fet relíquia de l’endemà. Definint un espai d’afinitat, la festa s’excedeix igualment, donant pas a una intensitat eròtica on la relacionalitat es mou cap a estats de deliri. La festa emergeix com un espai crític i creatiu de reelaboració dels ordres del cos, i es considera en el seu extrem, que alimenta un moviment on la bona societat es posa en espera i la presentació del jo es desordena.

Com a instància d’estudi concreta, en este cas Party Studies se centra en la Ruta del Bacalao, també anomenada Ruta Destroy.

18:00 h Ruta a Spook i Chocolate amb xarrada de Mauro Benavides i projecció de Es Imposible No Puede Ser, apuntes para una película de vampiros en la Ruta del Bacalao, d’Andrea González.

17:00 h Eixida des de la seu de l’Institut Valencià de Cultura a la pl. de Viriat i tornada a les 21:00 h. Aforament limitat a les places de l’autocar. Requereix inscripció prèvia ací.