X-Ensems Concerts pedagògics

Data:
Dissabte 23 de setembre 2023
Lloc:
Centre Cultural la Beneficència - València
Hora:
12.00h
Comprar entrades
Informació

El projecte pedagògic X-Ensems està adreçat a alumnes i professors de conservatoris professionals de Cullera i Dénia, juntament amb dos estudiants de composició del CSMV. Als participants se’ls proposa un treball col·laboratiu a partir de propostes sonores experimentals, com a mitjà d’expressió, utilitzant tot tipus de materials (musicals o no) i les seves possibilitats d’integració al projecte, perquè en el procés de treball i experimentació desenvolupen la curiositat, tolerància i comprensió de les múltiples possibilitats que ofereix la música de nova creació.

Per això s’estableixen diferents trobades, a tall de tallers, on s’aniran construint col·lectivament peces interconnectades que seran interpretades en un espai obert compartit amb el públic. El taller d’aquest any pren com a punt de partida l’artista Eusebio Sempere, del qual se’n celebra el centenari del naixement. El món Sempere, el dels seus “mòbils” i el seu entorn Fluxus (Actum a València, amb el fundador d’Ensems Llorenç Barber al capdavant) serviran d’exemple per a la construcció de l’escenografia i les propostes sonores.

La ciutat, en qualsevol dia, serà la idea central. Cada
participant aportarà les idees al llarg del procés de creació.

Integrants

Conservatori Professional de Música “Tenor Cortis” de Dénia

Compositor: Marc Alexandre Mayor

Professors: Marc Moreno, Antoni Pelló, David Espí, Elena Berenguer i Víctor Vallés.

Intèrprets: Leandro Alexander, Alberto Berruti, Miquel Calafat, Miguel Ferrer, Àlex Morell, Manel Pérez i Albert Ramos.

 

Conservatori Professional de Música “Rafael Talens” de Cullera

Compositora: Mar Caballer

Professors: Fermín Clemente, Miquel Aguilar, Pablo Pardo i Ricard Capellino.

Intèrprets: Raquel Bodí, Jaume Cremades, Vicent Corachán, Isabel Galindo, Mireia Garcia, Rubén Guillot, Pablo Gómez, Fran Fernández,  Elena Hovhannisyan, Edurne Peralta, Josep Romans i Alex Sanjuan. 

 

Assesora artística: Núria Nuñez Hierro
Coordinació: Neus Fontestad

Notes al programa

Kinestèsia és una proposta en forma de passeig sonor que tracta sobre la composició musical d’alguns dels espais de convivència que ens envolten. A través d’instruments musicals i objectes quotidians com a copes, planxes, canyes, aigua o pedres, explorarem com els diferents sons i sorolls donen forma a una narració que ofereix diferents perspectives del quotidià.

5 estacions que representen els espais proposats per al passeig:
Ciutat
Indústria
Espai Natural
Port
Casa