Jove Orquestra de la Generalitat

Date:
Thursday 21 September 2023
Place:
Palau de les Arts - Teatre Martín i Soler
Time:
18.00h
Price:
Free
Program

Mugre’  (2023), Demian Rudel Rey (1987)

‘Colors’ (2023), Esther Pérez Soriano (1990)

‘die Isolation’ (2023), Sergi Puig Serna (1989)

Synopsis

Hèctor Parra will tutor the compositions and offer
recommendations to the participating students. The selected pieces will be worked on and presented to the public within the programming of the 45th edition of the Ensems Festival.

Currículums

ÉDGAR LÓPEZ

Edgar López Juan és un director nascut a la Pobla de Farnals, València, el 1994. Es defineix com una persona constant, apassionada i motivada. Titulat amb matrícula d’honor en direcció d’orquestra, banda i cor al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València (CSMV) el 2021 amb els professors Ramón Ramírez i Nadia Stoyanova, ia l’Acadèmia Nacional de Música de Letònia Jāzeps Vītols (JVLMA) amb els mestres Imants Resnis i Eriks Esenvalds.

A causa de la seva versatilitat, ha desenvolupat la seva carrera primerenca en diversos camps de la direcció. El 2021 va dirigir diverses produccions operístiques de Les Contes d’Hoffmann – J.Offenbach, i Lucia di Lammermoor – G. Donizetti, produïdes a València al CSMV.

Actualment és director assistent a la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV), i des del juliol del 2022 forma part de la nova llista de directors assistents de l’Orquestra Jove d’Extremadura (OJEX).

Segueix la seua formació a l’edició 2023 del programa Carlos Miguel Prieto Conducting Fellowship, que li ha permès estudiar amb directors de talla internacional com Marin Alsop, Vasily Petrenko, Sir Roger Norrington, i Ludovic Morlot entre d’altres. Tot això ho combina com a director de les bandes SIOAM de Benimamet i la Unió Musical de la Pobla de Farnals.

MIQUEL MASSANA

Miquel Massana (La Selva del Camp, 1991) és actualment director artístic i musical de l’Orquestra Simfònica de la Universitat  “Rovira i Virgili” (Tarragona) i director assistent de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. Recentment ha estat nomenat director titular de la Jove Orquestra de Ponent.

Ha estat convidat per dirigir formacions com l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca, l’Orquestra Camerata XXI o la Maredsous Summer Festival Orchestra, així com formacions d’arrel tradicional com la cobla La Principal de Tarragona, la Reus Jove, la Maricel o la Marinada. Entre les temporades 2018 i 2021, ha sigut director assistent de l’Orquesta Joven de Extremadura i de l’Associació de Concerts de Reus. Per altra banda, l’any 2022 debuta en el món de l’òpera dirigint la producció de “Don Giovanni” de W. A. Mozart de l’Escola d’Òpera de la Fundació Òpera Catalunya i la temporada 2023-2024 serà director assistent del Gran Teatre del Liceu en la producció de la Cenerentola.

Del seu interès en la música de cambra en destaquen l’impuls en la creació de l’Ensemble Ennèagon, formació nascuda el 2022 de la qual n’és assessor artístic i musical, i els diversos reconeixements obtinguts com a pianista amb el Duo Venti, com el 1r premi en el 17è Concurs Arjau o finalista i premi del públic en el 8è Concurs Internacional de Les Corts. Per altra banda també ha estrenat obres de Carlota Baldrís o José Vicente Fuentes, entre altres.

Es forma primer al Conservatori Superior del Liceu, on hi estudia piano i música de cambra amb Daniel Ligorio, Stanislav Pochekin i Guerassim Voronkov, i més tard a l’Escola Superior de Música de Catalunya i a la Universität für Musik und darstellende Kunst de Viena, on hi cursa direcció d’orquestra amb Salvador Brotons i Johannes Wildner respectivament. D’altra banda, ha realitzat cursos i ha rebut consells de directors com Pablo González, Andrés Salado, Xavier Puig, Antoni Ros-Marbà, Benjamin Zander, Erwin Ortner, Miquel Ortega, Daniel Gil de Tejada o Mark Leitner. L’orgue també l’acompanya durant aquesta etapa, estudiant interpretació i improvisació amb Josep M. Mas i Bonet i Juan de la Rubia respectivament. 

Combina la seva activitat artística amb la docència, primer com a cap del Departament de Llenguatge Musical del Conservatori de Bellaterra i, des del 2018, com a pianista repertorista de cant i director musical dels projectes d’òpera al Conservatori de Tarragona.

Local talent