Luis Azcona

Data:
Diumenge 18 de setembre 2022
Lloc:
IVAM
Hora:
12.00h
Duració:
40'
Preu:
Entrada lliure amb invitació, fins completar aforament
Procedència:
Aragó
Programa

unhörbar. unspielbar. nichts (Obra encàrrec de l’Institut
Valencià de Cultura, 2022) Helena Cánovas (1994) 10’

Mani.Mono (2007) Pierluigi Billone (1960) 22’

(Neo)liberal sytems #4: Entertainment (2021) Alberto Bernal
(1978) 8’

Les obres comptaran amb videocreacions del propi autor.

El concert i programa presentats en Ensems 2022 suposen
la interpretació en públic de la versió final d’aquest projecte anomenat /EMPTY/HANDS, que va començar en l’estricte confinament de 2020 amb l’obra Mani.Mono, de Pierluigi Billone, i que va despertar l’interés de l’intèrpret per la fisicitat en la manipulació del so i el joc poètic-coreogràfic de les mans.

Un programa camaleònic que s’adapta a les circumstàncies de cadascun dels espais on s’interpreta gràcies a l’ús de videocreacions originals que també serveixen d’instal·lacions audiovisuals entre obres, mostrant la unitat conceptual del concert.

El comissionat de les peces a Alberto Bernal i a Helena Cánovas al llarg de 2021 pren hui forma i sentit gràcies al suport del festival Ensems 2022 en l’encàrrec de la primera peça del programa.

Trajectòria

Luis Azcona és un percussionista i creador contemporani de Saragossa actualment residint a Berna, Suïssa. Està especialitzat en Arts Sonores i Música de Cambra, encara que la seua carrera com a solista acumula premis, reconeixements de nombroses fundacions (Lyra, Hirschmann) així com concerts, xarrades i classes magistrals.
Alumne de Brian Archinal en HKB, Luis basa el seu treball en l’exploració entre la poesia,la sociologia i la política. El seu univers estètic se situa entre el soroll, la post-percussió, l’enfocament històric de la música contemporània i una visió experimental de l’experiència artística. Ha col·laborat estretament amb compositors com Alberto Bernal, Wojtek Blecharz, Yiran Zhao, Michael Maierhof, Yesid Fonseca o Arturo Corrales, detallant les seues peces i realitzant enregistraments d’estudi de diverses d’elles. També ha estrenat obres de Voro García, Marina Picaporte, Ch. Spitzenstaetter, Wataru Mukai, Gemma Ragués o David Julián Carrillo. Durant el 2021, estrenarà obres de A. Bernal, Helena Cánovas, Luciana Peyceré, Eduardo Valiente, Luciano Azzigotti… En 2021 ha sigut admés en les acadèmies d’Ensemble Modern (IEMA) i Ensemble Intercontemporain (Ulysses Ensemble), actuant entre Juny i Setembre en Festivals com Mixtur 2021, Manifeste Paris, Royaumont, Ensems Festival, etc. Ha sigut dirigit per directors com Peter Rundel, Nacho de Pau, Peter Eötvos o Fabián Panicello, i ha col·laborat amb conjunts com Schallfeld Ensemble, Synergein Project, Nou Contemporani, NEKO3, Schokwave Ensemble o Acadèmia per a la Nova Música. Forma part del col·lectiu de nova creació Cuarto de tono.

Fitxa artística

Luis Azcona, percussió

Encàrrec IVC
Cambra
Estrena absoluta
Públic jove