Ajornat!B3: Brouwer Trio

Data:
Dissabte 24 de setembre 2022
Lloc:
Palau de Les Arts. Aula Magistral
Hora:
19.00h
Duració:
65'
Preu:
Entrada lliure amb invitació fins completar aforament
Procedència:
Comunitat Valenciana
Programa

Ajornat!

La esencia y lo intangible

Cemítrico (2009) J.J.Peña Aguayo (1973) 6’

Tres silencios de luz (2010) Mauricio Sotelo (1961) 12’30’’

Mambo Ninón (2022) Gabriela Ortiz (1964) 10’

La nuit éveille des fosforescences (2021) Jorge Villavicencio Grossmann (1973) 8’

A la deriva (esbozos de una isla) (2022) Nuria Núñez Hierro (1989) 6’

Phoenicoperus (2021) Voro Garcia (1970) 11’

El Oráculo de Ifá (2012) Leo Brouwer (1939) 10’

El projecte multidisciplinari (música, vídeo i pintura en directe) La esencia y lo intangible, presentat pel B3:Brouwer Trio en ocasió del seu XX aniversari de carrera i compost íntegrament per obres dedicades al grup, ens proposa una metàfora sobre el recorregut vital en la cerca de la transcendència i l’espiritualitat, tan íntimament connectades amb la condició humana, expressada a través de la música i la dansa. Des d’unes primeres obres que enllacen amb els impulsos més primitius, terrenals i atàvics de l’ésser humà, amb ressonàncies i ritmes lligats a tradicions connectades amb la naturalesa i l’energia de la mare terra, passant pel renaixement reflectit en la simbologia de l’ocell fènix, i acabant en la màxima expressió de l’espiritualitat humana, l’amor i la connexió amb el proïsme com un reflex de nosaltres mateixos a qui respectar, comprendre i ajudar, en la consciència de pertinença la mateixa humanitat, única i rica en la seua diversitat.

Trajectòria

El B3: Brouwer Trio pren el seu nom en homenatge al prestigiós compositor, guitarrista i director cubà Leo Brouwer. De l’estreta relació del trio amb el mestre cal destacar la dedicatòria de les obres Cuadros de otra exposición y El Oráculo de Ifá.

En els seus 20 anys de trajectòria, l’aniversari de la qual se celebra aquest 2022, el B3: ha adquirit una excel·lent reputació internacional avalada per les seues interpretacions en importants sales i festivals d’Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units. La crítica ha destacat la seua bellesa de so, els virtuosismes individuals, l’empastament clar i equilibrat, i un sentit rítmic molt flexible. El seu repertori abasta les grans obres escrites per a aquesta formació, incloses les de més recent creació. Cal destacar les més de 40 obres dedicades al Trio, així com les nombroses estrenes absolutes que ha realitzat de compositors de cinc continents. Habitualment és convidat com a grup resident d’importants acadèmies internacionals per a impartir màster classes a joves intèrprets i compositors. La seua discografia se centra en el repertori Llatinoamericà i Español, segell d’identitat de la formació, havent gravat per a Naxos, Rycy Productions Inc. Burbank-Califòrnia, SonArt Produccions, Fundació Autor SGAE i Vers. Va ser el primer grup espanyol seleccionat per a actuar en Classical Next, la fira de música clàssica més important d’Europa i ha sigut nominat als Premis Carles Santos de la música valenciana. Recentment ha estrenat la vídeo òpera de càmera “La Isla” de la compositora Nuria Núñez Hierro, guanyadora de dos premis en els YAMawards 2020, Best opera for young audiences i The people’s choice award. També cal destacar la seua col·laboració amb artistes convidats com Gérard Caussé (viola), Dávide Bandieri (clarinet), Isabel Monar (soprano), Daniel Binelli (bandoneón) i María Aranguren (pintora).

Fitxa artística

Jenny Guerra, violí
Carlos Apellániz, piano
Elena Solanes, violoncel
María Aranguren, pintura en directe

Més informació
Cambra
Estrena absoluta
Talent local