Proxima Centauri i E-MEX Ensemble

Data:
Diumenge 18 de setembre 2022
Lloc:
Palau de Les Arts. Teatre Martín i Soler
Hora:
19.00h
Duració:
55'
Preu:
Entrada lliure amb invitació fins completar aforament
Procedència:
França - Alemanya
Programa

Focus

Ombres (2021) Raphaèle Biston (1975) 12’

Sous le sable (2022) Voro Garcia (1970) 15’

Play (2022) Mio Chareteau (1973) 8’

Flux & Freeze (2022) Martín Matalón (1958) 20’

Després d’una gira per Alemanya i França, els conjunts Proxima Centauri i E-MEX tornen a reunir-se en el Festival Ensems de València. Els dos conjunts pioners de la música contemporània presentaran un concert amb una escenografia i il·luminació que combina l’escriptura musical actual amb les noves tecnologies.

En l’escenari, deu músics, propostes artístiques inesperades i una immersió en un univers sonor i visual únic. Aquesta és una oportunitat per a descobrir les estrenes mundials de noves obres del compositor argentí Martin Matalon, la compositora francesa Raphaèle Biston, el compositor valencià Voro Garcia i la compositora franc-suïssa Mio Chareteau.

Més que un concert, Focus és també un projecte veritablement transnacional que pretén oferir una visió general de la creació musical contemporània a Europa.

Trajectòria

Proxima Centauri

Proxima Centauri és un ensemble musical que transforma els codis de la música de cambra en particular amb la integració de l’electroacústica com a membre de ple dret en el conjunt. Fa ja més de vint anys que Pròxima Centauri col·labora amb nombrosos artistes, altres músics; intèrprets o improvisadors, però també ballarins o artistes plàstics. Així és que l’ensemble té un enfocament artístic pluridisciplinari, combinant creació musical i arts visuals. Sota la direcció artística de Marie-Bernadette Charrier, l’ensemble practica una política activa d’encàrrecs i crea nombroses obres de compositors d’aquest segle mentre també interpreta grans mestres del segle XX. Pròxima Centauri abasta totes les dimensions de la creació, des de la investigació en la fabricació d’instruments contemporanis fins a la transmissió dels seus coneixements a joves intèrprets. Malgrat estar radicat a Bordeus des del seu principi, té un àmbit que va més enllà de la Nouvelle-Aquitaine i allèn de la fronteres de França. De fama internacional, l’ensemble està convidat en molts festivals i fa gires a Europa, Amèrica, Àsia i Oceania.

E-MEX Ensemble

El conjunt actiu internacionalment E-MEX, especialitzat en música contemporània de tot tipus, va ser fundat l’any 1999. La idea bàsica és treballar estretament i en intercanvi personal directe amb els compositors i presentar posicions de la música contemporània en la seua totalitat en nombroses estrenes mundials.

L’extens repertori inclou moltes obres importants de principis i mitjans del segle XX. E-MEX desenvolupa la seua pròpia sèrie de concerts i projectes educatius per a una gran varietat de grups destinataris. Sempre busquem constel·lacions insòlites i inspiradores amb músics de jazz, artistes de so i vídeo, ballarins, actors, animadors i músiques d’èpoques i estils completament diferents, que creen perspectives ampliades en nous formats de concert i inspiren un públic en constant creixement.

Moltes produccions de CD són testimoni de la cooperació amb emissores de ràdio com SWR, WDR i DLF. Nombroses col·laboracions, projectes i gires de concerts porten regularment el conjunt a altres països europeus, Amèrica del Sud, EUA i països asiàtics.

Fitxa artística

Proxima Centauri

Marie-Bernadette Charrier, saxòfon

Sylvain Millepied, flauta

Benoit Poly, percussió

Didier Rotella, piano

Christophe Havel, electrònica

E-MEX Ensemble

Evelin Degen, flauta

Joachim Striepens, clarinet

Carsten Langer, percussió

Christoph Maria Wagner, direcció

Més informació

Proxima Centauri

Web
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

E-MEX

Web

Cambra
Estrena absoluta
Internacional
Les Arts
Proxima Centauri. Foto: Frederic Desmesure
E-MEX Ensemble