Frauke Aulbert. To sing or not to sing

Data:
Dimecres 21 de setembre 2022
Lloc:
Cosín Estudio i Tiscar Design Estudio
Hora:
15.30h
Duració:
15'
Preu:
Entrada lliure amb inscripció prèvia
Procedència:
Alemanya
Programa

To sing or not to sing

Un concert personal, adaptat a cada visitant de manera individual. Després de conéixer-nos una mica, junts descobrirem quin seria el millor treball per a vosté hui, del qual vosté pot traure el màxim profit. Bell, divertit, enèrgic, virtuós, animat, contemplatiu, el que siga que vosté necessite eixe dia!

Compartir la meua música amb altres persones és una cosa que havia trobat a faltar durant els quasi dos anys en què les sales de concerts a Alemanya van estar tancades durant la pandèmia. Però ja abans del coronavirus -i ara més- m’interessa molt acostar-me a la meua audiència, conéixer-la, intercanviar amb ella, emocionar-la o fins i tot fer-la moure’s físicament. 

A To sing or not to sing el visitant podrà conéixer-me una mica i podrà influir en la música/actuació que experimentarà com un concert privat, només jo i l’únic espectador. Aquesta trobada és molt especial, ja que l’espectador no sols està molt prop de l’artista, sinó que també viurà aquest esdeveniment tan especial que s’adaptarà a les seues necessitats personals d’eixe dia específic, d’eixe moment específic. Què desitges? o Què necessites hui? podrien ser preguntes que apareixen en el meu qüestionari. 

Els idiomes per a la part de l’entrevista poden ser castellà, alemany, italià o anglés. I tal vegada francés.

NOTA IMPORTANT: l’assistència a aquests concerts requereix d’inscripció prèvia emplenant el formulari al que dona accés el link de compra. Els concerts són per a un/a espectador/a i tindran una durada de 15 minuts.

Dimecres 21 de setembre
15:30 h – 17:45 h Cosín Estudio

Dimecres 21 de setembre
18:45 h – 21:00 h Estudi Carlos Tíscar

Amb la col·laboració de la World Design Capital Valencia 2022

Trajectòria

Frauke Aulbert és soprano, locutora i artista d’interpretació. El seu treball abasta des de la interpretació virtuosa de composicions musicals i físiques, el seu col·leccionisme-investigació de veus internacionals fins a la creació de situacions musical-teatrals i trobades pròximes amb el seu públic. Interpreta a tot el món, des de grans escenaris fins a xicotets i fora de l’escenari, i ha rebut nombrosos premis de residència d’artistes.

“La reina de l’avantguarda d’Hamburg” (Hamburger Abendblatt, gener de 2010), Frauke Aulbert és una de les vocalistes més actives i polifacètiques en el camp de la música contemporània actual. La seua impressionant paleta de sons vocals, quasi infinita, abasta un rang de quasi quatre octaves al costat del cant clàssic (diploma), el cant harmònic i gutural, la multifonia, les tècniques del folklore búlgar, el gugak coreà, el gamelan, el jazz, eldhrupad i el *beatboxing.

Aulbert va rebre diversos premis i beques, com el primer premi de la fundació Stockhausen, així com residències d’artistes a Roma (Goethe Institut), París (Cité Internationale des Arts) i Stuttgart (Akademie Schloss Solitude) en 2016-18, i l’Institut Goethe/Villa Kamogawa a Kyoto en 2020.

Els concerts l’han portat a festivals de tot el món: Witten Days for New Chamber Music, Casa Giacinto Scelsi a Roma, Radi France/Festivalrésence, ZKM, Elbphilharmonie hamburg, Onassis Centre Athens, Internationale Darmstädter Ferienkurse, Warsaw Autumn, LIG Art Hall Seoul, Resonant Bodies a Nova York, Deutsche Oper Berlin, Ear Taxi Chicago, Klang Copenhaguen, What’s next Brussels, Berghain Berlin i molts més; i també al Brasil (Rio de Janeiro, Belo Horizonte), els Estats Units, Austràlia, Tunísia, Geòrgia i Corea del Sud.

Aulbert ha col·laborat amb compositors com Chaya Czernowin, Vinko Globokar, Claus-SteffenMahnkopf, Iris ter Shiphorst, Arturo Fuentes, Johannes Kreidler, Simon Stockhausen, Brigitta Muntendorf, Heera Kim, Michael Maierhof, Geoffroy Drouin i Alexander Schubert. Ha estat gravant per a cinema (The Future, Miranda July), CD (Decoder Ensemble, Magic Malik, etc.) i ràdio (Deutschlandradio, RAI, Radi France, etc.). També ha interpretat amb directors d’escena com Claus Guth i Thierry Brühl, i conjunts com a L’art pour l’art, HANATSUmiroir, DissonArt Ensemble, Ensemble MAM – Manufaktur aktuelle Musik, Ensemble S201, i directors com Christof Löser, Johannes Kalitzke i Peter Rundel, etc.
Frauke Aulbert és membre fundador i co-directora artística dels grups Collect/Project (Hamburg-Chicago), Decoder Ensemble (Hamburg) i Fòrum Neue Vokalmusik (Hannover). Va estudiar a Santa Cruz de Tenerife, Espanya, i en Kiel i Hamburg, Alemanya.
Des de 2020 és curadora del Festival Fur Immatrielle Kunst (FIK) en Elbphilharmonie i Kamnpagel a Hamburg, Alemanya, que fusiona música experimental i les arts escèniques. www.stimmkuenstlerin.de

Fitxa artística

Frauke Aulbert, soprano, cantant i artista performance

Més informació
World Design Capital
Internacional
Frauke Aulbert
Amb la col·laboració Tíscar Design
Amb la col·laboració de Cosín Estudio
Amb la col·laboració de World Design Capital Valencia 2022