Zelle: Wenn es dunkel wird

Data:
Divendres 16 de setembre 2022
Lloc:
Palau de Les Arts Teatre Martín i Soler
Hora:
19.30h
Duració:
60'
Preu:
20€
Procedència:
LOD muziektheater (Gant, Bèlgica)
Programa

Zelle: Wenn es dunkel wird (2021) Jamie Man (1987)

És hivern. Una dona es troba en una cabanya xicoteta en l’alta muntanya. Se sospita que ha assassinat els seus xiquets. La interrogadora entrevista la dona i, en fer-ho, no rep respostes, la qual cosa la porta a reflexionar sobre el seu propi estat mental. Amb el pas del temps, la boira s’espesseix i la claredat es dissipa a mesura que es torna cada vegada més difícil trobar el que mai es va perdre.

Una ment en un cos en una habitació en una història en una ment en una habitació en un cos en el món. Una per una, les capes cauen en un ritual d’esbrinament i ens afonem en la foscor, en la llum, en el cel, mentre seguim el poder transformatiu de soltar-nos de la necessitat de respostes a les nostres preguntes.

Per a la seua nova òpera de cambra Zelle: Wenn es dunkel wird (Cel·la: quan es fa fosc) la compositora i directora britànic-xinesa Jamie Man 文珮玲 s’ajunta amb l’escriptor i libretista suís Peter Stamm. El que els uneix és la cerca d’allò real, de la veritat darrere de la realitat. Amb influències que inclouen el surrealisme fosc de David Lynch, les tècniques narratives de muntatge de Jean-Luc Godard i el teatre japonés Nō, Zelle: wenn es Dunkel wird explora les fronteres d’allò visible, audible i que es pot conéixer.

Produció LOD muziektheater

Coproducció Theater-und Musikgesellschaft Zug (CH), deSingel Antwerp (BE), Asko Schönberg (NL), Palau de les Arts Reina Sofía (ES), De Munt / La Monnaie Bruxelles (BE), Festival Aix-en-Provence (FR) & Calouste Gulbenkian Foundation (PT) 

Amb el suport d’ENOA.

Trajectòria

ENOA (European Network Opera Academies) és una xarxa europea d’acadèmies d’òpera que recolza i acompanya els artistes del sector operístic en el desenvolupament de les seues carreres professionals. Després de més de deu anys de cooperació internacional en el camp de la formació i la creació, ENOA aposta per obrir el sector a una gamma més diversa d’artistes i per ampliar el repertori d’obres. D’esta manera, el seu nou programa, Empoderant l’òpera: trencant fronteres per a institucions i artistes, té com a objectiu fomentar, donar suport i compartir projectes operístics innovadors per a transmetre noves narratives compromeses amb les societats contemporànies. La seua implementació també pretén eliminar les barreres artístiques i financeres, així com els biaixos inconscients que dificulten l’aparició de noves expressions artístiques en totes les àrees del sector de l’òpera, des de la formació i la contractació d’artistes fins a la producció i la programación d’òperes.

Fitxa artística

Jamie Man, direcció d’escena i composició

Peter Stamm, text

Ezra Veldhuis, escenografia i il·luminació

Fredrik Tjaerandsen, vestuari

Tomas Serrien, dramatúrgia 

Steve Katona, contratenor

Ryoko Aoki, Nōh

Jackie Janssens, throat singer

Asko|Schönberg, execució musical

Wiek Hijmans, guitarra elèctrica

Joey Marijs, percussió

Tatiana Rosa, úsica electrònica

Més informació
Estrena absoluta
Òpera
Internacional
Públic jove
Les Arts
Projecte educatiu