Portada >  > Agenda > Nuria Núñez, B3: Brouwer trio, Víctor Fajardo, Javier Povedano, María Royo, Rafa Villalobos
Víctor Fajardo

Víctor Fajardo

Núria Núñez

Núria Núñez

Javier Povedano

Javier Povedano

Brouwer Trio

Brouwer Trio

Rafael Villalobos - Jean Baptiste Huong

Rafael Villalobos - Jean Baptiste Huong

Nuria Núñez, B3: Brouwer trio, Víctor Fajardo, Javier Povedano, María Royo, Rafa Villalobos

B3: Brouwer trio

Integrat per Jenny Guerra (violí), Elena Solanes (violoncel) i Carlos Apellániz (piano), rep el nom en homenatge i reconeixement al compositor, guitarrista i director cubà de prestigi internacional Leo Brouwer. L'estreta relació del trio amb el mestre s'ha plasmat en nombroses col·laboracions, entre les quals cal destacar la dedicatòria de les obres Quadres d'una altra exposició i L'Oracle de Ifa.

El B3: és una formació especialitzada en la música actual. Gaudeix d'una excel·lent reputació internacional avalada per les seues interpretacions en importants sales i festivals d'Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units. La crítica ha destacat la seua bellesa de so, els virtuosismes individuals, l'empastament clar i equilibrat, i un sentit rítmic molt flexible.

El treball amb els compositors és un pilar fonamental en la filosofia del B3 :. D'aquesta interacció són fruit les més de 40 obres dedicades al trio, a més dels nombrosos estrenes absolutes que ha realitzat. Cal destacar el seu compromís amb la difusió de les creacions de joves compositors i el suport formatiu que els brinda com a grup resident d'Acadèmies Internacionals.

De les seues últimes temporades de concerts a Espanya cal destacar les seues actuacions al Palau de la Música de València, Gran Teatre de Còrdova, Palau d'Altea, Residència d'Estudiants (Madrid), Fundació Juan March (Madrid), Fundació Oteiza (Alzuza, Navarra ), Festival BBK Músiques Actuals (Bilbao), Festival "Ensems" (València), Festival Nous Sons (Barcelona), La Quinzena Musical de Donosti (Sant Sebastià), Festival Internacional de Música Contemporània "Mostra Sonora de Sueca" (València), Festival COMA (Madrid), Festival "Avui música" (Barcelona), Festival Internacional de la Manxa, Jornades de música Contemporània de Segòvia, Jornades de música Contemporània de Còrdova, IV Trobada Nacional de Creació i Investigació Musical (Ciutat Real) i II Trobada "Música, Temps, Raó" (Elx).

Les seues gires internacionals inclouen actuacions en el Concert Homenatge a Leo Brouwer (l'Havana, Cuba), Festival Internacional A tempo (Caracas, Veneçuela), Centre Cultural E. Alemany Sucre (València, Veneçuela), Festival Internacional Trobades (Buenos Aires, Argentina) , Centre Català de Rosario (Rosario, Argentina), Sala Blas Galindo (Mèxic DF) i al Centre d'Estudis Musicals Internacionals Le Mesnil des Arts (França).

La seua discografia se centra en el registre de compositors Llatinoamericans i Espanyols, segell d'identitat de la formació. El B3: ha gravat Benet Casablancas Piano Trios | Naxos, Pictures at another exhibition | Fundació Autor SGAE, The beautiful Cuban woman | Rycy Productions Inc Burbank-Califòrnia, i ha col·laborat en els CDs Les ombres divines | Vers, Old Havana - Vol 2 | Rycy Productions Inc, Estrenes a Concert-Chamber Music Vol 4 | Rycy Productions Inc, i Irremeiablement Buenos Aires de Claudia Montero.

En la seua línia d'acció més recent, amb motiu del seu 15è Aniversari, aposta per la interacció multidisciplinària (live painting, dansa, teatre etc.) i promou la investigació en l'ús de les noves tecnologies aplicades a la música (electrònica, vídeo, sensors, sistemes d'il·luminació etc.) a partir de la creació de produccions pròpies. En 2017 va realitzar 12 estrenes de compositors de la Xina, Estats Units, Suècia, Espanya, Mèxic i Puerto Rico. En 2018 va ser seleccionat per actuar en Classical Next, la fira de música clàssica més important d'Europa, que se celebra a Rotterdam.


Nuria Núñez Hierro

Jerez de la Frontera, 1980. Comença la seua formació al Conservatori Superior de Música de Còrdova i més endavant a la Universität der Künste Berlín on conclou amb menció d'honor estudis de Màster en Composició. Per a això ha estat becada per la Fundació La Caixa i el Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD), la conselleria de Cultura de la Junta d'Andalucia i la Fundació Autor.

El seu catàleg inclou obres per a diverses formacions que han estat interpretades a Espanya (Auditori Nacional de Musica a Madrid, Teatres del Canal, Festival Internacional de Música Contemporània d'Alacant, Auditori de Saragossa, Teatre de la Maestranza, Teatre Central de Sevilla, L'Auditori de Barcelona, ​​Teatre Falla de Cadis, ...), Itàlia (Acadèmia d'Espanya a Roma), Alemanya (Konzerthaus am Gendarmenmarkt, Deutsche Oper Berlin, Volksbühne, BKA Theater, Ackerstadt Palast, Haus der Kulturen der Welt (Berlin), Oper Wuppertal, cicle Ars Nova de la SWR (Baden-Wuttenberg), Donaueschinger Musiktage, 15. Weimarer Frühjahrstage für zeitgenössische Musik (Weimar), Europäischen Wochen Passau (Baviera) ...), Rússia (Rakhmàninov Hall del Moscow Tchaikovsky Conservatory), França (Festival IRCAM-vaig manifestar a Paris), Eslovènia (Ljubljana, 14th World Saxophone Congress), Bogotà (Auditori Fabio Lozano), Mèxic (Festival Ponts) per orquestres com la RSO Stuttgart, la Jenaer Philarmon ie, la LohOrchester Sondershausen, la Jove Orquestra Nacional d'Espanya, l'Orquestra Simfònica de Sevilla, l'Orquestra Filharmònica de Màlaga i ensembles com l'Ensemble Intercontemporain (FR), Ascolta Ensemble (DE), Studio New Music of Moscow (RU), Taller sonor (ES), Modern Art Ensemble Berlin (DE), Trio Transmitter (DE), Ensemble DieOrdnungderDinge (DE), Orbis Trio (CZ), Liminar Ensemble (MX) o Ensemble CrossingsLines (ES) entre d'altres.

Ha rebut premis i distincions com el Premi Roma atorgat per l'Acadèmia de les Arts alemanya Vila Massimo-Casa Baldi i la residència a l'Acadèmia d'Espanya a Roma, la residència artística a Villa Aurora (Los Angeles, Califòrnia, 2015) atorgada pel Ministeri d'Exteriors d'Alemanya, la beca de postgrau a la Graduiertenschule de la Universitat de les Arts de Berlín (durant dos anys per a la realització del projecte escènic per a nens Bestiarium), la beca Leonardo de la Fundació BBVA per a creadors emergents i el primer Premi i Premi del Públic (Bärenreiter Preis) del concurs de composició per a orquestra del 15 Festival de Primavera de música contemporània de Weimar (2014).

En els últims anys el compromís no només amb la creació de nous públics sinó també amb la creació de nou repertori per al públic actual l'ha portat a treballar en propostes que construeixin ponts entre la música contemporània i el públic jove com Kleines Stück Himmel, òpera per a nens des de 2 anys per encàrrec de la Deutsche Oper Berlin, Bestiarium, teatre musical interactiu per a públic a partir de 6 anys (coproducció amb fons del Senat de Berlín, la Fundació Einstein, la Haus der Kulturen der Welt i Volksbühne) i El somni del senyor Rodari (òpera de cambra amb teatre d'ombres per a públic des de 8 anys d'edat, producció de l'Acadèmia d'Espanya a Roma) i en projectes que impliquen a joves audiències i transcendeixen el pedagògic com Querklang (projecte de composició col·lectiva en cooperació amb l'Institut d'ensenyament secundari Willi-Graf, la Berliner Philarmonie, el Festival Märzmusik i la UdK Berlin).

Javier Povedano

Nascut a Còrdova el 1990, va començar els seus estudis musicals com a clarinetista a la seua ciutat natal.

Obté el Títol superior de clarinet al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. El 2012 accedeix a l'Institut Internacional de Música de Cambra de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, juntament amb el Quintet Enara, amb el qual ha guanyat múltiples concursos de música de cambra a tot el territori europeu, entre els quals destaquen el Primer Premi en el VII Concurs de Música de Cambra Jacobo Soto Carmona, a Albox (Almeria), el Segon Premi en el XI Concurs de Música de Cambra Ecoparc de Trasmiera, i el Tercer Premi en el VIII Concours International de Quintette à vent Henri Tomasi a Marsella ( França). Ha format part de la Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid (JORCAM), l'Orquestra Jove de Còrdova, l'Orquestra Filharmònica d'Espanya (OFE) i la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE), i ha col·laborat amb l'Orquestra de la Comunitat de Madrid (ORCAM).

Des de 2012, també es forma com a baríton a l'Escola Superior de Cant de Madrid. Va concloure els seus estudis el 2016 sota la tutela de Sara Matarranz. Actualment continua els seus estudis de forma independent amb Juan Lomba, Carlos Chausson i Jorge Robaina. Ha rebut masterclasses de mestres com Axel Bauni, Helmut Deutsch, Carlos Aransay, Giulio Zappa o Alberto Zedda.

Va ser seleccionat pel Òpera Estudi de Tenerife per interpretar a Bartolo i Antoni a Le Nozze di Figaro al Festival d'Òpera de Tenerife en 2015, i al Teatre Comunale di Bologna en 2016. Va començar llavors la seua carrera com a solista, que ha continuat interpretant Dido i Enees, Argante a Rinaldo, el Dancairo a Carnen, Don Quixot en l'estrena mundial de l'obra de Lorenzo Palomo Aldonza i Alonso i Dulcinea, Lindorf, Dapertutto, Coppélius i Dr . Miracle de Els Contes d'Hoffmann, el paper del títol en Il Maestro di Cappella, Cues a Bastià i Bastiana, el paper de baríton en Carmina Burana, Belcore a l'elisir d'amore, Norton a La cambiale vaig donar matrimoni, o Gil a Il segreto di Susanna; amb mestres com Yi-Chen Lin, Massimiliano Stefanelli, Rubén Díez, Jacopo Brusa, Aaron Zapico; i directors d'escena com Silvia Paoli, Nicola Berloffa, Stefania Panighini, Marina Bollaín, Raúl Vázquez, Rita Cosentino, Lorenzo Regazzo, Rafael R. Villalobos, en teatres com l'Auditori de Tenerife, el Teatre Auditori de San Lorenzo del Escorial, Teatre Principal de Zamora, Teatre Comunale di Bologna o el Teatre Real de Madrid. Recentment ha interpretat un recital escenificat al XVIII Cicle d'Lied de Santiago de Compostel·la, en què ha cantat i tocat al clarinet música de F. Poulenc i A. Honegger, i ha cantat a la Gala de Cloenda del Festival de Música Espanyola de Cadis amb l'Orquestra de Còrdova.

Al mes de març ha estrenat l'obra 33 Somnis de Roberto Serra, acompanyat al piano pel propi poeta del cicle, Joan Carles Garvayo, al Teatre Central de Sevilla; i al juliol va participar com academista al Belcanto Opera Festival: Rossini in Wildbad. En la temporada que, entre d'altres compromisos, actuarà en les temporades d'abonament de l'Orquestra Simfònica de Navarra i l'Orquestra de Còrdova, estrenarà l'òpera La Isla de Núria Núñez, i gravarà els 33 Somnis de Serra i Garvayo amb el segell IBS Classical.
 

Rafael Villalobos

Guanyador del prestigiós Premi Europeu de Direcció a Viena el 2013 i nominat en 2016 als International Opera Awards de Londres, Rafael R. Villalobos està considerat una de les veus joves més interessants de la direcció operística, amb presència a Espanya, Itàlia, Alemanya, Hongria i UK. Ha estat finalista de l'Independent Opera at Sadler 's Wells a Londres i resident a la Reial Acadèmia d'Espanya a Roma. Alguns dels seus projectes han estat emesos per BBC Arts i OperaVision, i ha exposat a la Reial Acadèmia de San Fernando a Madrid. Atret precoçment per l'òpera, va estudiar al Conservatori C. de Morales de Sevilla.

Llicenciat per la Reial Escola d'Art Dramàtic de Madrid, va obtenir les més altes qualificacions en el Màster en E. Musicals a la U. de Barcelona i ESMUC, ampliant els seus estudis a la Central School of Speech and Drama de Londres. Artista multidisciplinari, ha col·laborat al costat de Premis Nacionals com Lola Blasco, Pedro Berdäyes o el Quartet Quiroga. Especialment interessat en la transversalitat de l'òpera i el teatre contemporani, la seua peça A Welcome Guest: microòpera per a un sol performer va ser molt celebrada per la crítica en la seua estrena de Barcelona el 2012, seguit de ROMAESAMORALREVES al Tempietto de Bramante de Roma i Hagiografies al Teatre de la Sarsuela, protagonitzat per Delapuríssima. En 2018 presenta Gratia Plena a Sevilla, peça comissionada pel ICAS amb motiu de l'Any Murillo. Després estrenar Noyes Fludde de Britten a Wiesbaden, entre els seus últims projectes operístics cal destacar Dido & Eneas de Purcell (Teatro Real), Rigoletto de Verdi (Com), Elektra de Strauss (Auditori Nacional), Die Entführung aus dem Serail de Mozart (Londres), Superflumina de Sciarrino (Teatre Massimo di Palermo), Hänsel und Gretel de Humperdinck (Òpera Estatal Hongaresa) o Acis and Galatea Händel (Festival de Peralada). Properament dirigirà Orphée et Eurydice de Ch. Gluck al Teatre Villamarta de Jerez. Mai dirigirà Tristan und Isolde.

Víctor Fajardo

Estudia Art Dramàtic al Centre Teatral Escalante i grau mitjà de Piano i Música al Conservatori Superior de Música de València, així com Arquitectura i Paisatge en els politècnics de València i Milà. Complementa la seua formació amb tallers de dansa contemporània i expressió corporal amb Toni Aparisi, Paco Bodí, Juan Pinillos, Samuel Minguillón i Sharon Fridman, manipulació d'objectes amb Vicent Vila i Vicent Ortolà, cant amb Mª José Peris i Andrés Navarro, dramatúrgia amb Paco Zarzoso i Alfonso Amador i interpretació amb Imma Sancho, Chema Cardeña, Antonio Gil, Pedro Casablanc, Hernan Gené, Adriana Ozores i Jorge Picó, entre d'altres.

Destaca la seua participació en els muntatges teatrals de La Visita de Friedrich Dürrenmatt, sota la direcció d'Imma Sancho, Fills de Verònica de Bramant Teatre dirigit per Jerónimo Cornelles, La Folie; peça de dansa de Toni Aparisi, i els musicals de La Ventafocs i El Llibre de la Selva de Eventime Produccions així com el musical en anglès El somni d'Adrián / Another Fairy Tale. També ha treballat com a ajudant de direcció, producció i regidoria per l'Institut Valencià de Cultura a Els quatre genets de l'Apocalipsi, Sorra Blava i Tot Explota. Actualment forma part de l'elenc de Merlín, un musical de llegenda de Trencadís Produccions i és membre de la companyia de Music-Hall New Epoque Cabaret i del cor de JJMM de Segorbe.

Maria Gisèle Royo Barrera

Caracas, 1983. Directora, productora i editora de documentals. Directora d'Art de pel·lícules de Ficció. MFA Media Arts Production al City College of New York amb una beca Fulbright. Beca de l'Acadèmia d'Espanya a Roma 2017-18. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Sevilla i un any de Film Studies al London College of Music & Media. Com cofundadora d'Hur Hur Productions ha produït i dirigit diversos documentals, programes i sèries documentals per a TV, curts de ficció, així com campanyes i vídeos en línia. Ha treballat per a Bloomberg News, Atresmedia i Doblediez TV, i documentals independents, seleccionats en festivals com Berlinale, Locarno, Visions du Reel o Karlovy Vary.

El seu documental Rediscovering Pape, ha estat guardonat amb un Student Academy Award i un College Student Award (Emmy), entre altres premis internacionals, i premis nacionals com el de la Fundació Fernando Buesa. Ha treballat com a Directora d'Art per al llargmetratge H, estrenat a la Biennal de Venècia el 2015, seleccionat a Sundance, Berlinale i guardonat amb un Independent Spirit Award. Recentment ha col·laborat en The Silence of Others documental guanyador del Panorama Audience Award i Peace Film Price en Berlinale 2018 i Goya al millor documental el 2019.

Espectacles

L'Illa

del 02 fins al 05 de maig de 2019 · Teatre Rialto

L'Illa

Coorganitza

Col·labora

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info