Portada >  > agenda > Banda Sinfónica Municipal de Alicante
Entrades
Banda Sinfónica Municipal de Alicante

Banda Sinfónica Municipal de Alicante

16 de maig de 2021

José Vicente Díaz Alcaina, director

Banda Sinfónica Municipal de Alicante

Biografies

Del aire y del tiempo (2015) Alfonso Lorenzo (1989)
Juegos en blanco (2017) Pablo Olivas (1989)  18’
1920 (2020) Mario Roig (1972) 8’
Reflejos (2021) Luís Suria Lorenzo (1979) 10’


Del aire y el tiempo d'Alfons Llorenç Gutiérrez és una traducció per a banda simfònica de l'obra homònima per a piano recollida en la col·lecció Relatos breves, premiada al IV Concurso de Composición del Conservatorio de Granada. Va ser portada a escena en la seua versió de conjunt per la Banda Sinfónica de Almoradí i per la Banda Sinfónica del Joseph Haydn Konservatorium de Eisenstadt (Àustria).

Juegos en blanco de Pablo Olives és una suite per a banda simfònica que consta de 4 moviments: I. Obertura, II. Intermezzo, III. Errant temptatiu i IV. Finale Furioso. Cadascuna de les parts de la suite és independent, però totes elles responen a una mateixa idea compositiva que les agrupa i els dóna coherència.

1920 de Mario Roig és una peça d'estil dodecafònic, d'un sol moviment, que compta amb quatre estacions i coda i està creada a partir de la data de naixement del poeta Josep Saragossa Pérez (1920.10.24).

D'inspiració impressionista, Reflejos de Luis Súria consta de dos moviments contrastants que simbolitzen la quietud de l'esperit que es veu alterada pels esdeveniments, com la imatge reflectida en un llac que es pertorba a causa dels corrents o a la brisa, però que sempre torna al seu estat d'equilibri. En el segon moviment, molt més enèrgic, es veuen reflectits materials temàtics del primer però deformats. L'obra és com un mirall on cobra especial importància el tractament tímbric, amb la utilització de tècniques avançades d'instrumentació, del tempo, amb modulacions mètriques que bàsicament regeixen les transformacions agògiques partint de figuracions rítmiques, i temàtic, desestructurat a manera de collage en el que, com si d'un puzzle desordenat es tractara, els temes apareixen i desapareixen interrompent-se entre si.

Programació

16/05/2021  12:00hAdda Auditori d'AlacantConcerts '21

Preus: Gratuït

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info