Portada >  > Agenda > Fukio Saxophonquartett
Amb la col·laboració de Goethe Institut

Amb la col·laboració de Goethe Institut

11 de maig de 2019

Fukio Saxophonquartett

Fukio Saxophonquartett

El quartet de saxos Fukio es presenta en ENSEMS 2019 com una formació madura i versàtil. El seu programa mostra diverses reflexions sonores sobre la mateixa formació, així com un ampli ventall estilístic.


El quartet transcriu deu de les onze peces per a piano de la Sis bagateles (1953) de György Ligeti, respectant l'essència original però enfrontant a un nou color instrumental. La peça es desprèn de l'individual de l'intèrpret al piano i es converteix en un exercici de música de cambra molt exigent interpretativament.

El compositor xilè Francisco C. Goldschmidt compon en 2018 de Eco y Desaliento... El so ex nihil del quartet de saxofons s'enriqueix ací amb les ressonàncies del piano. La peça realça l'element líric natural del saxofó, valent-se d'ell per crear un discurs sonor en relleu, orgànic i en diàleg.

David Moliner compon Rituel (2019) per encàrrec d'ENSEMS per ser estrenada en aquest concert. Es tracta d'una peça que va més enllà d'allò sonor i experimenta el terreny del llenguatge corporal, el teatral i la interacció entre els intèrprets.

Fabien Lévy dedica la seua peça Towards the door we never opened (2012) al seu amic i compositor Julien Copeaux, mort sobtadament el 2003. El compositor pretén construir un llenguatge harmònic i rítmic propi amb l'objectiu de proporcionar un substrat lingüístic com a requisit previ per a un diàleg entre veus, per un subtil joc contrapuntístic i per a una evidència falsa que pertorba la percepció a nivell cognitiu.

En Crosswind (1997) de Georges Aperghis comptem amb la participació del violista Alex Porath de l'Ensemble MusikFabrik. El quintet explora el costat més instintiu i animal de l'ésser humà. El saxofó és transvestit, segons la idea estètica d'Aperghis de despullar a l'instrument d'idees sonores preexistents.

Programa:

György Ligeti (1923/2006) - Música ricercata (1951/53) (21’)

1 Allegro con spirito
2 Rubato. Lamentoso
3 Cantabile, molto legato
4 Vivace. Energico
5 (Béla Bartók in Memoriam) Adagio. Mesto – Allegro maestoso
6 Vivace. Capriccioso

Francisco C. Goldschmidt (1981) - De eco y desaliento (2018*) (15’)

Fabien Lévy (1968) - Towards the door we never opened (2012) (11’)

David Moliner (1991) - Rituel (2019)
Encargo Festival Ensems

Georges Aperghis (1945) - Crosswind (1997) (13’)

Joaquín Sáez Belmonte, saxo
José Manuel Bañuls Marcos, saxo
Xabier Casal Ares, saxo
Xavier Larsson Paez, saxo
Axel Porath, viola

Programació

11/05/2019  12:30hSala Joaquín Rodrigo del Palau de la Música de València

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info