Portada >  > Artistes > Associació de Música Electroacústica i Art Sonor d'Espanya (AMEE)

Associació de Música Electroacústica i Art Sonor d'Espanya (AMEE)

L'AMEE, Associació de Música Electroacústica i Art Sonor d'Espanya, és una de les associacions en actiu més antigues d'àmbit nacional registrada en l'activitat de músiques contemporànies i altres músiques. Fundada el 1987, l'AMEE és una organització sense ànim de lucre que té com a finalitat primordial la promoció i difusió de la música electroacústica i l'art sonor a Espanya, en el sentit més ampli d'aquestes manifestacions artístiques, que inclou la música experimental (abastant des de l'escena alternativa de música electrònica o improvisació fins a la tradició acadèmica de la música contemporània), la poesia experimental i les obres conceptuals, el Radioart (incloent la radioperformance, el radioteatre, el documental sonor, etc.), el cinema experimental i el videoart (quan mostren un especial èmfasi en la seua dimensió sonora), la performance i la dansa contemporània (en la mesura que incorporen el so com a element creatiu), les arts visuals (per exemple, en forma d'objectes sonors, instal·lacions audiovisuals o interactives), etc.
Responsable en la difusió del patrimoni de la música electroacústica i l'art sonor així com en la promoció de nous treballs que augmenten aquest patrimoni, l'AMEE organitza activitats (festivals, exposicions, simposis, congressos i tallers) en diferents llocs repartits per la geografia espanyola , i fomenta l'edició i publicació de discos i treballs d'investigació al voltant d'aquestes manifestacions artístiques.

Entre altres activitats, l'AMEE ha organitzat quatre edicions del Festival "Punto de Encuentro" i nou edicions del Simposi "En Red 0", col·laborant amb institucions com el Cercle de Belles Arts de Madrid, els centres culturals Medialab-Prado, Matadero Madrid, Conde Duque, CentroCentro Cibeles, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al centre del Carme de València, BilbaoArte i el Centre José Guerrero de Granada; espais alternatius com Cruïlla, Club Le Larraskito i MEM Bilbao; la Universitat Complutense de Madrid, Universitat Politècnica de València i Universitat de Granada; els conservatoris superiors de València, Màlaga, Granada i Canàries; el Laboratori Phonos de Barcelona i el Gabinet de Música Electroacústica de Conca; l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), l'Institut Valencià de la Música, la Fundació SGAE i Ràdio Clàssica RNE. I ha estat present en festivals com Sónar de Barcelona i en fires d'art contemporani com ARCO i Estampa.

A fi d'enriquir la perspectiva actual de la música electroacústica i l'art sonor d'origen espanyol en sintonia amb el pla europeu i internacional, l'AMEE ha realitzat activitats en diferents ciutats d'Europa, Amèrica i Àsia, col·laborant amb institucions com Acció Cultural Espanyola (AC / e), l'Institut Cervantes, New York University (NYU), City University of New York (CUNY), Foundation for Iberian Music (Nova York), la Confederació Internacional de Música Electroacústica (CIME / ICEM) i el Groupe de musique Expérimentale de Bourges a França.

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info