Portada >  > artistes > Banda Sinfónica Municipal de Alicante
Banda Municipal de Música de Alicante

Banda Municipal de Música de Alicante

Banda Sinfónica Municipal de Alicante

Banda Municipal de Música d'Alacant

A l'abril de 1912 es funda la Banda Municipal de Música d'Alacant, sota la direcció del mestre Luis Torregrosa García. L'agrupació realitza la seua primera actuació el 3 d'agost d'aquest any, amb els 45 instrumentistes que la formaven. En els seus inicis tenia un caràcter amateur, encara que amb gran qualitat interpretativa i sonora.

Té nombrosos reconeixements per la seua col·laboració amb diferents entitats públiques i privades dins i fora de la província d'Alacant. Col·labora habitualment amb les agrupacions festeres de la capital, com són la federació de Fogueres i Barraques, la Federació Alacantina de Moros i Cristians i amb les Germandats i Confraries de la Setmana Santa Alacantina.

Des de fa més de 20 anys, la Banda Municipal realitza la campanya "Música per veure, escoltar i participar", en col·laboració amb els diferents centres educatius de la ciutat.

Actualment, compta amb una plantilla de 48 professors i és una de les agrupacions professionals que hi ha a la Comunitat Valenciana.

Esta considerada com una de les bandes simfòniques més prestigioses d'Espanya.

José Vicente Díaz Alcaina, director

Es va vincular des de xiquet al món de la música. L'any 1979 va ingressar per oposició en la Banda Municipal de Barcelona com a clarinet, sent l'instrumentista més jove. Va cursar estudis superiors al conservatori d'aquesta localitat i va realitzar concerts amb l'Orquestra Ciutat de Barcelona i l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

Durant el servei militar va dirigir la Banda de la Caserna de Instrucción de Marinería de Cartagena amb la qual va realitzar concerts per diverses localitats d'Espanya, destacant els de Saragossa i Sòria amb motiu de la Setmana de Les Forces Armades en l'any 1982.

L'any 1984 va ingressar per oposició en la Banda Municipal d'Alacant com a Professor Superior de Clarinet. Aquest any va assumir la direcció de la Banda Municipal de Bigastro, on va realitzar una intensa activitat docent: va crear l'escola d'educands i la Banda Juvenil. Durant aquest període, la Banda va participar per primera vegada en el Certamen Provincial aconseguint importants premis. El 1992 va començar a dirigir la Banda d'Almoradí, amb la qual ha aconseguit nombrosos premis.

Com a compositor destaquen els pasdobles III Centenario, amb motiu d'aquesta celebració a Bigastro, i Festejando la Fiesta, commemorant el 75 aniversari de les Fogueres de Sant Joan.

Des de desembre de 2008 és director de la Banda Municipal d'Alacant, any en què rep la Medalla de Plata de la Diputació.

Espectacles

Banda Municipal de Música de Alicante

26 de de setembre de 2020 · Adda Auditori d'Alacant

Banda Municipal de Música de Alicante

Banda Sinfónica Municipal de Alicante

16 de de maig de 2021 · Adda Auditori d'Alacant

Banda Sinfónica Municipal de Alicante

Entrades
Banda Simfònica Municipal d'Alacant

24 de de setembre de 2022 · Adda Auditori d'Alacant

Banda Simfònica Municipal d'Alacant

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info