Portada >  > artistes > Banda Simfònica Municipal de València
Banda Municipal de València

Banda Municipal de València

Rafael Sanz-Espert

Rafael Sanz-Espert

Vicent Campos, trompeta

Vicent Campos, trompeta

Banda Simfònica Municipal de València

Banda Simfònica Municipal de València

El 1901, l’Ajuntament de València va proposar a la màxima autoritat musical de l’època, Salvador Giner, la creació de la Banda Municipal amb la direcció de Santiago Lope, que en 1903 va dirigir el seu primer concert interpretant entre altres obres “L’entrà de la murta” composta pel mestre Giner per al primer concert de la Banda Municipal.

Han estat directors titulars de la Banda Municipal els mestres Lope, Vega, Ayllón, Seguí, Palanca, Ferriz, Garcés, Ribelles, Torrella i Fernando Bonete. En l’actualitat ho és Rafael Sanz-Espert.
La Banda Municipal celebra anualment nombroses actuacions, entre les quals destaquen les celebrades por cicles en el Palau de la Música, al mes de juny, en els Jardins del Palau, en diversos municipis de la Comunitat Valenciana i ciutats europees, així com els concerts celebrats en els actes protocol·laris de l’Ajuntament en corporació.

El 5 de desembre de 2003, a proposta de la ministra d’Educació, Cultura i Esports es va concedir a la Banda Municipal la Corbata de l’Orde Civil d’Alfons X el Savi.
Està en possessió de la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts, la més alta condecoració concedida per l’Estat espanyol.

En 2002, l’Ajuntament de València va acordar per unanimitat “concedir la Medalla d’Or de la nostra ciutat a la Banda Municipal de València, exemple i estímul de totes les bandes de música de la Comunitat Valenciana, exponent de la seua tradicional cultura musical i sentiment popular, amb motiu de complir-se el centenari de la seua fundació”.
En 2005 va fer una gira al Japó, amb enorme èxit, i participà en el 2005 Japan Band Clinic, cosa que va contribuir a augmentar el seu ja gran prestigi internacional.

El 2011 se li va atorgar l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural.
En 2012, la Interagrupació de Falles de València li va concedir el Premi Pepe Monforte en la categoria de millor col·lectiu. En 2013 va rebre el Premi Les Nostres Millors Persones Majors en el transcurs de la XXX edició d’homenatge a les persones majors.

En 2015 se li va concedir el Premi Gente de Fallas, instituït per Onda Cero València en la seua quarta edició.

En 2017 va ser reconeguda amb l’Alta Distinció del Palau de la Música de València, i va ser invitada a participar en la V Trobada de Bandes de Música dels Teatres del Canal de Madrid.

Rafael Sanz-Espert, director titular

Sanz-Espert és una de les batutes més dinàmiques, expressives i representatives dins el panorama musical internacional de música de vents, sent un dels directors més destacats, valorats i compromesos de la seua generació.

Amb assiduïtat dirigeix ​​les bandes simfòniques professionals més importants d'Espanya. També col·labora, com a director convidat, a The U.S. Army Band and Orchestra (Washington DC), Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid, Orquestra de València, Orquesta Sinfónica Nacional de Paraguay, Banda Sinfónica de Córdoba (Argentina), Banda Sinfônica do Estado de Sao Paulo, Orquesta de Sopros Brasileira, Symphonic Wind Orchestra of University of Duluth, Intercollegiate Honor Band of the CBDNA, Twin Ports Wind Orchestra, Grand Symphonic Winds Minnesota. Així mateix, dirigeix ​​en els festivals Midwinter Clinic (Minnesota) i Midwest Clinic (Chicago).

Compta amb una extensa discografia testimoni de la seua versatilitat en diferents gèneres destacant els enregistraments realitzats amb la Banda Sinfónica Municipal de Madrid, Banda Municipal de Bilbao, Royal Northern College of Music de Manchester, Coro de la Orquesta Nacional de España, Spanish Brass Luur Metalls, etc.

Com a pedagog imparteix cursos desenvolupant la seua pròpia tècnica destacant els Workshops a Berklee València i les màster class a Berklee College of Music de Boston i les sevues conferències en Club Diari de Mallorca, Universitat del País Basc, Sala Villalobos (Tatuí) i el Seminari Ibero-Americà de Educaçao Musical i inclusió Social (Sao Paulo).
Compromès amb els compositors actuals, ha realitzat encàrrecs i dirigit estrenes d'obres simfòniques per a banda i orquestra. A més rep, en qualitat de director, premis nacionals i internacionals i cinc mencions d'honor. Recentment va rebre el premi Madrid Agraeix, atorgat per l'Ajuntament de Madrid a la Banda Simfònica Municipal. Com a instrumentista ha estat professor de diversos conservatoris i agrupacions professionals de Castelló i València, desenvolupant, a més, una intensa activitat com a solista i líder de diferents agrupacions de cambra.

Ha estat director titular de la Banda Municipal de Bilbao (2002-2012) i de la Banda Simfònica Municipal de Madrid (2012-2018), i membre de l'WASBE Board of Directors (2009-2015). En l'actualitat és Director Artístic de Congrés Iberoamericà de Directors, Compositors i arranjadors, membre de Consell d'Administració de la Societat d'Artistes AIE i director titular de la Banda Simfònica Municipal de València.

Vicent Campos, trompeta

Cursa els seus primers estudis a l'Escola de Música de la Societat Musical de Montserrat (València) continuant posteriorment al Conservatori Superior de Música de València amb el professor Vicente Prats.

És Premi d'Honor Extraordinari fi de Grau Superior en l'especialitat de trompeta, Primer Premi de Joventuts Musicals el 1980, Primer Premi "Mariano Puig" el 1982 i Premi Nacional de Música 2005 amb el Grup Instrumental de València.

Màster en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València, va obtenir el Diploma d'Estudis Avançats (D.E.A.) i, posteriorment, en 2016, la seva tesi doctoral, Cum Laude, a la Universitat de València.

Ha actuat com a solista amb les principals orquestres i grups de l'panorama musical espanyol i ha gravat diversos discos i Cds com a solista de diferents agrupacions de cambra, destacant l'enregistrament dels Concerti Accademici de Francisco José de Castro amb el Collegium Instrumentale, obtenint una excel·lent crítica de la revista Goldberg.

Ha estat solista de el Grup Instrumental, de l'Orquestra Simfònica de València, del grup de metalls "València Brass", així com de l'Orquestra Simfònica de Navarra (OSN) i col·laborador habitual de nombrosos grups de cambra i orquestra de corda, com "Solistes de Sofia", "Virtuosos de Moscou" ,"Capella Istropolitana" i "Orquestra de Cambra de Ljubljana", entre altres.

Des de l'any 1996 fins a l'any 2016 dirigeix ​​els cursos i el Festival Internacional de Música de Cambra de Montserrat (València). Així mateix, des de 2004, dirigeix ​​el Festival Música i Festa de Massanassa.

Des de l'any 1986 és catedràtic de trompeta, per oposició, i des de 2004 és director de l'Conservatori Superior de Música "Salvador Seguí" de Castelló.

Ha publicat el primer mètode sobre la trompeta piccolo editat a Espanya i segueix treballant en el camp de la investigació. Així mateix, en l'actualitat segueix desenvolupant una carrera internacional com a solista de trompeta per Europa, Amèrica i Àsia.
 

Espectacles

Banda Municipal de València

14 d'd'abril de 2019 · Sala Iturbi del Palau de la Música de València

Banda Municipal de València

Banda Simfònica Municipal de València i Julián Elvira

20 de de setembre de 2020 · Auditori del Palau de les Arts

Banda Simfònica Municipal de València i Julián Elvira

Banda Simfònica Municipal de València

26 de de setembre de 2021 · Auditori del Palau de les Arts

Banda Simfònica Municipal de València

Compra entrades
Banda Simfònica Municipal de València

25 de de setembre de 2022 · Auditori del Palau de les Arts

Banda Simfònica Municipal de València

Entrades

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info