Portada >  > Artistes > Alicia Acuña y Raúl Cantizano. Bulos.net
Raúl Cantizano

Raúl Cantizano

Alicia Acuña

Alicia Acuña

Alicia Acuña y Raúl Cantizano. Bulos.net

bulos.net és una factoria experimental entre el flamenc i altres pràctiques artístiques. Està establerta a Sevilla i és el resultat del treball conjunt entre el músic i guitarrista flamenc Raúl Cantizano i Santiago Barber, artista, performer i productor cultural independent.

bulos.net es nodreix de codis expressius propers al flamenc, al món de la free improvisation, de l'performance art, de la instal·lació o de l'conceptual i es concreta, fonamentalment, en muntatges escènics, peces fonètiques, accions, remescles sonores, visuals, vídeo -accions, instal·lacions o intervencions en l'espai públic.

bulos.net entén el concepte d ' "art flamenc" com una pràctica expandida on els elements formals, tècnics i conceptuals que li són propis no limiten sinó propicien relacions híbrides amb diferents formes d'entendre les relacions entre cos, paraula i acció.

Raúl Cantizano

Raúl Cantizano (Sevilla 1973) és un eclèctic guitarrista implicat en diversos projectes d'investigació i creació al voltant del flamenc, en una recerca de les múltiples possibilitats que proporciona aquest art a l'hora d'afrontar noves interpretacions.

És un artista adscrit i proscrit del flamenc, passejant les seues habilitats amb la guitarra per espais molt diversos; igual te'l trobes en els tablaos i companyies de flamenc que donant-li a la improvisació lliure en festivals de música experimental.
Com a guitarrista compon i actua en nombrosos espectacles al costat d'artistes flamencs com Andrés Marín, Belén Maya, Choni i Rocío Márquez. O en propostes més frontereres amb Bulos.net, els Voluble i
Nen d'Elx.

En la seua discografia cal destacar ProscritosDF, duo al costat d'Antonio Montiel amb dues publicacions "el do de l'exili" (2011) i "Pressentiment" (2014). Amb Nen d'Elx "Veus de l'Extrem" (2015). En 2017 edita en solitari "Guitar Surprise: Mite i geologia del Canti".
https://raulcantizano.net/

Alicia Acuñ̃a

Alicia Acuña (1978) artista escènica que inicia la seua formació en la dansa, tant clàssica, escola bolera i flamenc. Amb els anys s'ha format en diversos camps de les arts escèniques, desenvolupant projectes d'experimentacions i remescles amb base flamenca.

Participa en la creació d'espectacles com Teixits al Temps, La Glòria del meu mare, Flamenc Tractat, Retrobament i Compàs d'Espera de Choni Cía. flamenca o DelQuivir de Angeles Gabaldón.

El 2014 estrena el seu primer treball d'experimentació flamenca Fins al jondo, a la Biennal de Flamenc de Sevilla dins el cicle "Espais Singulars" amb una peça anomenada Al foc amb ella, al costat de Manuel Cañadas.

Actualment es troba realitzant diferents projectes relacionats amb l'art contemporani, gairebé sempre amb una base flamenca, alguns en continu desenvolupament com Improbataciones o 'Carril bata ja! i #NOSINMIBATA.
En 2017 participa com a artista convidada en MA, amb la Cia, Adva Yermiyahu,
En 2018 es troba en la creació de diversos projectes relacionats amb la vídeo / dansa on compon els textos i desenvolupa veu i cuerpo.AL FOC AMB ELLA, 13 H., MARE SANTA PUTA, Curtmetratge de José Luis Tirado i Música; Antonio Montiel. AlmaRémora, estrenat a la Biennal de flamenc de Sevilla al costat de Víctor Bravo I Assumpció Pérez Choni.

Col·labora amb El Niño d'Elx en el seu últim disc, Antologia del cant flamenc heterodox tant en gira com el la gravació del dit, presentat a la Biennal de flamenc de Sevilla al costat d'Israel Galvan.

Videos

Alicia Acuña i Raúl Cantizano

Fragment extret de l'espectacle "Hasta el Jondo," gravat a la biennal de flamenc de Sevilla 2014 dins el cicle "Espacios singulares." Col·laboració: Bulos.net

Espectacles

Alicia Acuña i Raúl Cantizano - OYE AY YEO!

02 de maig de 2019 · Hall Sala Iturbi del Palau de la Música de València

Alicia Acuña i Raúl Cantizano - OYE AY YEO!

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info