Portada >  > Artistes > Ciklus Ensemble
Ciklus Ensemble

Ciklus Ensemble

Ciklus Ensemble

Des de la seua creació el 2010, Ciklus Ensemble ha anat desenvolupant un estil personal a l'hora de crear i desenvolupar les seues propostes artístiques. Conscients de la necessitat de reflexionar sobre què o com ha de ser un ensemble al segle XXI, en Ciklus l'experimentació i recerca de noves formes de comunicació, així com l'intercanvi i col·laboració entre diferents disciplines artístiques, ha anat adquirint una gran importància en el disseny i desenvolupament dels projectes de l'agrupació.

Format per una desena d'experimentats intèrprets, Ciklus aspira a convertir-se en un col·lectiu en constant evolució i transformació. En els seus projectes, la música es barreja amb la paraula, la tecnologia, el moviment, a la recerca de noves experiències artístiques que qüestionen el que un concert i un ensemble pot o ha de ser.

Des dels seus començaments, Ciklus Ensemble ha actuat en festivals i cicles com la Fundació Juan March de Madrid, Quincena Musical de Sant Sebastià (dins del Cicle de Joves Intèrprets), 8º Festival SMASH de Música Contemporánea, Circuito de Música Contemporánea "Musikagileak", Festival Internacional Carmelo Bernaola, III Ciclo de Música de Cámara Kutxa, Teatro Campos Elíseos de Bilbao, Ciclo de Música de Cámara de Donostia Musika o Festival FAIC (Federación de Asociaciones Ibéricas de Compositores), entre d'altres, actuant en ciutats com Vitòria, Madrid, Bilbao o Màlaga.

En els últims anys, Ciklus està desenvolupant un projecte titulat Ciklus Digital, un espai online destinat íntegrament al pensament i a la reflexió sobre l'art, i especialment, sobre la música contemporània. Una de les primeres seccions de Ciklus Digital és la Sèrie Diàlegs, un projecte creat el 2014 i centrat en l'encàrrec i publicació mensual, a la pàgina web de l'agrupació, d'articles escrits expressament per a aquest projecte per reconeguts compositors/es, fotògrafs, artistes plàstics, poetes, etc. Cada artista tracta d'explicar i apropar al lector el seu procés creatiu, inquietuds o interessos sobre la seua disciplina artística. En l'actualitat, s'han publicat més d'una vintena d'articles escrits per autors i creadores d'Alemanya, Iran, Austràlia, Espanya, Portugal, Tailàndia i França.

Al seu torn, des del principi, Ciklus ha desenvolupat un intens i fructífer compromís amb la creació musical contemporània, encarregant i/o estrenant més d'una dotzena d'obres a diferents autors.

Ciklus Ensemble es va perfeccionar durant els seus primers anys sota la tutela de Karsten Dobbers, i des de la seua creació, ha tingut l'oportunitat de treballar juntament amb reconeguts compositors com José Luis Campana, Isabel Urrutia o Iñaki Estrada, entre d'altres, així com juntament amb solistes del Ensemble Intercontemporain.

Videos

Ciklus Ensemble

Ciklus Ensemble Director: Asier Puga Flauta: Rakel Rivera Clarinet: Lucia Otaegi Violí: Daniel Serrano Violoncel: Paula Azcona Piano: Haize Lizarazu Fundación Juan March. 28 de juny de 2016

Espectacles

Ciklus Ensemble & Yelmo de Mambrino Teatre - Heart of Darkness

08 de maig de 2019 · Sala García Navarro del Palau de la Música de València

Ciklus Ensemble & Yelmo de Mambrino Teatre - Heart of Darkness

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info