Portada >  > artistes > Frauke Aulbert
Frauke Aulbert-Foto: Anja Wintelharter

Frauke Aulbert-Foto: Anja Wintelharter

Frauke Aulbert

Frauke Aulbert és soprano, locutora i artista d'interpretació. El seu treball abasta des de la interpretació virtuosa de composicions musicals i físiques, el seu col·leccionisme-investigació de veus internacionals fins a la creació de situacions musical-teatrals i trobades pròximes amb el seu públic. Interpreta a tot el món, des de grans escenaris fins a xicotets i fora de l'escenari, i ha rebut nombrosos premis de residència d'artistes. 
“La reina de l'avantguarda d'Hamburg” (Hamburger Abendblatt, gener de 2010), Frauke Aulbert és una de les vocalistes més actives i polifacètiques en el camp de la música contemporània actual. La seua impressionant paleta de sons vocals, quasi infinita, abasta un rang de quasi quatre octaves al costat del cant clàssic (diploma), el cant harmònic i gutural, la multifonia, les tècniques del folklore búlgar, el gugak coreà, el gamelan, el jazz, eldhrupad i el *beatboxing.
Aulbert va rebre diversos premis i beques, com el primer premi de la fundació Stockhausen, així com residències d'artistes a Roma (Goethe Institut), París (Cité Internationale des Arts) i Stuttgart (Akademie Schloss Solitude) en 2016-18, i l'Institut Goethe/Villa Kamogawa a Kyoto en 2020.
Els concerts l'han portat a festivals de tot el món: Witten Days for New Chamber Music, Casa Giacinto Scelsi a Roma, Radi France/Festivalrésence, *ZKM, *Elbphilharmonie hamburg, Onassis Centre Athens, Internationale Darmstädter Ferienkurse, Warsaw Autumn, LIG Art Hall Seoul, Resonant Bodies a Nova York, Deutsche Oper Berlin, Ear Taxi Chicago, Klang Copenhaguen, What’s next Brussels, Berghain Berlin i molts més; i també al Brasil (Rio de Janeiro, Belo Horizonte), els Estats Units, Austràlia, Tunísia, Geòrgia i Corea del Sud.
Aulbert ha col·laborat amb compositors com Chaya Czernowin, Vinko Globokar, Claus-SteffenMahnkopf, Iris ter *Shiphorst, Arturo Fuentes, Johannes Kreidler, Simon Stockhausen, Brigitta Muntendorf, Heera Kim, Michael Maierhof, Geoffroy Drouin i Alexander Schubert. Ha estat gravant per a cinema (The Future, Miranda July), CD (Decoder Ensemble, Magic Malik, etc.) i ràdio (Deutschlandradio, RAI, Radi France, etc.). També ha interpretat amb directors d'escena com Claus Guth i Thierry Brühl, i conjunts com a L’art pour l’art, *HANATSUmiroir, DissonArt Ensemble, Ensemble MAM – Manufaktur aktuelle Musik, Ensemble S201, i directors com Christof Löser, Johannes Kalitzke i Peter Rundel, etc.
Frauke Aulbert és membre fundador i co-directora artística dels grups Collect/Project (Hamburg-Chicago), Decoder Ensemble (Hamburg) i Fòrum Neue Vokalmusik (Hannover). Va estudiar a Santa Cruz de Tenerife, Espanya, i en Kiel i Hamburg, Alemanya.
Des de 2020 és curadora del Festival Fur Immatrielle Kunst (FIK) en Elbphilharmonie i Kamnpagel a Hamburg, Alemanya, que fusiona música experimental i les arts escèniques. www.stimmkuenstlerin.de

Espectacles

Frauke Aulbert

20 de de setembre de 2022 · Aula Magistral del Palau de Les Arts

Frauke Aulbert

Entrades
Frauke Aulbert

del 21 fins al 22 de de setembre de 2022 · València

Frauke Aulbert

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info