Portada >  > Artistes > Grup Instrumental de València i Carola Schlüter
Grup Instrumental de València

Grup Instrumental de València

Carola Schlüter

Carola Schlüter

Grup Instrumental de València i Carola Schlüter

Grup Instrumental de València

Creat el 1991, el Grup Instrumental de València, és una formació orquestral dedicada a la interpretació de la música dels segles XX i XXI. La seua dedicació continuada i la seua exigència interpretativa, feta realitat gràcies a l'ímpetu i interès dels seus components per interpretar música actual, l'han convertit en protagonista fonamental i element indispensable per conèixer les noves tendències de la creació musical.

La seua trajectòria es va consolidar el 2005 amb la concessió del Premi Nacional de Música en l'especialitat d'interpretació, veient refermat el seu compromís amb la música actual. Actualment és un agent cultural clau en l'àmbit musical i intervé activament en les programacions de música contemporània de tot l'Estat Espanyol. Durant el curs 2016-2017 ha celebrat el seu 25 aniversari d'activitat ininterrompuda mitjançant la realització d'una gira de concerts pels principals auditoris de l'Estat i l'enregistrament d'un disc commemoratiu que veurà la llum al setembre de 2017.

Compost per una plantilla flexible d'intèrprets, el seu repertori abasta des de la música de cambra fins a la formació orquestral. En la seua trajectòria ha abordat obres clàssiques de Beethoven, Mozart, Haydn, Mahler, Bruckner etc. però sempre vinculades al repertori contemporani internacional com Stockhausen, Webern, Donatoni, Boulez, Xenakis, Ligeti, Schoenberg, Stravinsky. És una agrupació especialitzada en la música espanyola dels segles XIX a XXI, d'aquesta manera interpreta amb èxit partitures de Manuel de Falla, Isaac Albéniz, Joaquín Rodrigo, Luis de Pablo, Cristóbal Halffter, Tomás Marco, José M. Sanchez-Verdú, Mauricio Sotelo, Alberto Posadas o Francisco Guerrero, entre d'altres. L'impuls del que es nodreix el Grup Instrumental de València és el compromís amb la cultura i la música del temps en present. En aquest sentit dóna especial valor a la recuperació de la memòria musical dels compositors actuals, el que es ratifica amb l'encàrrec i estrena de noves obres en cada temporada.

El Grup Instrumental de València manté una constant presència en els fòrums nacionals i internacionals de música contemporània havent estat a convidat a actuar a festivals i auditoris nacionals com: Auditori Nacional de Madrid, Teatres del Canal Madrid, Palau de la Música de Barcelona, ​​Sala Joaquín Turina de Sevilla, Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, Festival Castell de Peralada, Festival Internacional de Música d'Alacant i Festival d'Estiu de Sant Llorenç de l'Escorial.

A nivell internacional ha format part de la programació d'auditoris i festivals com: Palau de Belles Arts i Auditori de la UNAM a Mèxic DF, Teatre Odeón de Buenos Aires, Gran Teatre de l'Havana, Festival A Tempo a Veneçuela, Auditori de Xangai, Auditori del Banc Central de Jakarta a Indonèsia, Auditori de Les Invalides a París, King 's Place Concert Hall a Londres, Auditori de Sant Pietro de Maiellaen Nàpols, Teatre Olímpic de Roma, Sandesaal de la Ràdio de Bremen a Alemanya, EnescuFestival de Bucarest a Romania , Casa da Musica a Porto, Centre Cultural de Belem a Lisboa, entre d'altres.

El Grup Instrumental de València defensa la interpretació musical com un element fonamental del seu temps que vas més enllà de la partitura, per això propicia i desenvolupa projectes educatius a partir de la creació d'espais de confluència i diàleg amb altres arts: tant escèniques, com la dansa o el teatre, com relacionades amb altres formes expressives com la performance o la vídeo-creació.

Carola Schlüter

Estudis de Cant (amb Ute Niss) així com de Pedagogia a la Musikhochschule de Lübeck. Examen final el 1989. Amplia estudis amb Bernhard Adler, Ulf Bästlein, Judith Beckmann i Jutta Bucelis-Dehn. En el terreny operístic ha actuat, entre d'altres, a l'Òpera de Lübeck i l'Òpera de Bonn (amb l'estrena el 2001 de l'òpera BING de Detlev Müller-Siemens).

Desenvolupa la seva activitat concertística en el camp de l'oratori i de la música contemporània. Recitals de Lieder amb especial dedicació a la música contemporània, així com al repertori de principis del segle XX.

De 1992 a 1994 és membre del belcanto ENSEMBLE de Frankfurt, 1 ensemble de veus solistes femenines dedicat exclusivament a la interpretació d'obres contemporànies, amb el qual realitza gran nombre d'estrenes en els més diversos festivals europeus, així com enregistraments de CD, ràdio i televisió.

Des de 2007 és soprano de SMASH ensemble (Salamanca, Espanya) i des de 1995 és soprano de l'ensemble phorminx. Per a aquest ensemble, compost per set instrumentistes i cantant, s'han escrit ja prop de 100 obres, creades en estreta col·laboració entre intèrprets i compositors. Aquest ensemble s'ha convertit en una referència en el camp de la música contemporània, gràcies als seus tres cicles propis de concerts (a Frankfurt, Darmstadt i Tübingen), així com per la seva presència habitual en importants festivals. El seu CD Vom Eise befreit - Neue Kompositionen zu Goethes Sicht der Natur, precedit per una gira per tota la geografia alemanya, va ser distingit amb el premi de la Crítica Discogràfica d'aquest país.

És professora a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Frankfurt.

Videos

Grup Instrumental de València

Vídeo resum de la participació del Grup Instrumental de València al Festival Ensems 2016 on Joan Cerveró explica el programa de concert amb obres de Pierre Boulez, George Benjamin i Marc Garcia Victoria.

Espectacles

Grup Instrumental de València i Carola Schlüter

12 de maig de 2019 · Sala García Navarro del Palau de la Música de València

Grup Instrumental de València i Carola Schlüter

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info