Portada >  > Artistes > Hanatsu Miroir & AccrocheNote
Hanatsu Miroir - Foto Gregory Massat

Hanatsu Miroir - Foto Gregory Massat

AccrocheNote - Olivier Duclos

AccrocheNote - Olivier Duclos

Spedidam és patrocinador de Accroche Note

Spedidam és patrocinador de Accroche Note

Bureau Export és patrocinador de Accroche Note

Bureau Export és patrocinador de Accroche Note

Hanatsu Miroir & AccrocheNote

Hanatsu Miroir

La trobada entre el flautista Ayako Okubo i el percussionista Olivier Maurel va esdevindre el naixement l'any 2010 de Hanatsu Miroir, conjunt flexible, dedicat a la creació i el repertori contemporani. L'enfocament artístic de Hanatsu és multidisciplinari - on té cabuda la pintura, l'escenografia, les arts visuals, la dansa o altres formes teatrals - segons el treball amb cada compositor i cada projecte.

El repertori del conjunt mira cap als nous mitjans, cercant un joc constant entre intèrprets i creadors, guiant les percepcions musicals del públic per tal de revelar o apropar les intencions del compositor.

Hanatsu Miroir busca sobretot construir relacions, construir ponts entre cultures, entre intèrprets i compositors, entre civilitzacions i les seues arts, entre la música i el seu públic. La seua dimensió internacional i interdisciplinària, les connexions interculturals, la qualitat dels artistes i del seu repertori són els eixos fonamentals al voltant dels quals se centra el treball dels seus projectes.

Entre les seues últimes creacions s'inclouen Requiem en 2015 (amb música de Gualtiero Dazzi, escenografia i vídeo de Marie-Anne Bacquet) i La Vallée des Merveilles 2016 (música de Maurilio Cacciatore, amb coreografia de Noëllie Colt i la pintura de Yon Costos). El conjunt ha dut a terme gires per Canadà i el Japó en 2018, i va llançar un CD dedicat a la Música de Samuel Andreyev (segell Kairos).

El conjunt Hanatsu Miroir rep el suport de la DRAC Grand-Est, Comunitat urbana d'Estrasburg, SACEM, SPEDIDAM, i de la Fundació Francis et Mica Salabert.
www.hanatsumiroir.fr

Accroche Note

Accroche Note és un conjunt de solistes formats al voltant de la soprano Françoise Kubler i el clarinetista Armand Angster. El seu objectiu és ser líder en la promoció de la música d'avui a través d'una varietat de mitjans i gèneres on el programa de cada concert determina el nombre de músics que constitueixen el conjunt. La flexibilitat del grup, des de músics solistes fins a grans conjunts de cambra, els permet abordar diversos projectes; de les pàgines històriques del repertori clàssic a la literatura instrumental i vocal dels segles XX i XXI. El grup també centra els seus projectes al voltant de la improvisació a través del jazz i altres tradicions improvisades.

Des de fa diversos anys, el conjunt ha desenvolupat una política de posada en servei de la seua música treballant en col·laboració directa amb compositors. Estrenes recents de AccrocheNote inclouen obres de Pascal Dusapin, Pierre Joldowski, Luis Naon, Alberto Posadas, Philippe Manoury, Marc-Antonio Pérez-Ramírez, Ivan Fedele, Zad Moultaka i Bruno Mantovani.

El conjunt és convidat regularment a nombroses temporades de concerts nacionals, així com a Festivals internacionals de música contemporània. La seua reputació els ha permès anar més enllà de la seua ciutat natal d'Estrasburg, on sent convidats regularment al festival Musica, a Estocolm (New Music Festival), Parma (Traiettorie), Tòquio, Ljubljana (Festival Slowind), Nova York (Institut Cultural de Terni), Huddersfield (Huddersfield Contemporary Music Festival), Baku (Festival Kara Karaev) i moltes altres ciutats i llocs destacats.

AccrocheNote ha dedicat diversos CD a projectes monogràfics, entre ells Dillon,
Dusapin, Manoury, Mâche, Feldman, Aperghis, Fedele i més recentment Greif, Jolas i
Essyad. Récital I, llançat al gener de 2008, és el primer d'una nova col·lecció d'àlbums en Récital Sèrie, que reviu grans moments gravats pels solistes de AccrocheNote on obres de música de cambra escrites per al grup en els últims anys es presenten juntament amb noves obres les quals han enriquit aquest repertori creatiu contemporani.

El grup va llançar un doble CD en 2013, sobre 30 anys de creació de noves músiques al festival Musica i el 2016 clarinet sol d'Armand Angster amb Bertrand Ferneyhough, Posadas, Fedele, Lachenmann i Robin. Al setembre de 2018, AccrocheNote crea una nova obra en eco per Françoise Kubler (soprano) i Armand Angster (clarinet), amb obres de Donatoni, Naon, Mantovani i Manoury.

L'ensemble Accroche Note compta amb el suport del Ministeri de Cultura i Comunicació: la Direcció Regional de Negocis Culturals de Grand Est, la Regió Grand Est, el Conseil Départemental du Bas-Rhin i la ciutat d'Estrasburg. Accroche Note rep fons de Sacem, Spedidam i Bureau Export. L'ensemble és soci de Cdmc.

Col·laboradors

L'Ensemble AccrocheNote compta amb el suport del Ministeri de Cultura i Comunicació, la Direcció Regional d'Afers Culturals de Grand Est, la Regió Grand Est, li Consell General du Bas-Rhin i la ciutat d'Estrasburg. AccrocheNote rep finançament de Sacem, SPEDIDAM. L'Ensemble és soci de CDMC.

Videos

Hanatsu Miroir

Mizu No Wo est un projet de l'ensemble Hanatsu Miroir créé en 2011 sous la direction d'Olivier Maurel et Ayako Okubo. Né de l'impulsion de l'actrice / chanteuse / danseuse de Noh Ryoko Aoki, nous proposons une forme complète qui trouverait son équivalent dans l'opérette occidentale. Cela ne concerne bien sûr que la forme. Un spectacle d'une heure, incluant scénographie, lumière, un ensemble de 3 musiciens, Ryoko Aoki et le peintre-performer Yon Costes. Cette opérette est composée par Hidehiko Hinoara. Strasbourg, 2 & 3 Décembre 2011. www.hanatsumiroir.com

Accroche Note

Accroche Note à propos de "Wolken" et "By the Way" de Pascal Dusapin

Espectacles

Hanatsu Miroir & Accroche Note & Januibe Tejera - Moi Singe

del 10 fins al 12 de maig de 2019 · Sala Matilde Salvador – Universitat de València LA NAU

Hanatsu Miroir & Accroche Note & Januibe Tejera - Moi Singe

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info