Portada >  > Artistes > Jaap Blonk
Jaap Blonk - Studio FilmLOVE for Cricoteka

Jaap Blonk - Studio FilmLOVE for Cricoteka

Jaap Blonk - Etang Chen

Jaap Blonk - Etang Chen

Jaap Blonk

Jaap Blonk (nascut l'any 1953 a Woerden, Holanda) és un compositor, intèrpret i poeta autodidacta. Va estudiar matemàtiques i musicologia a la universitat, però no va acabar aquests estudis. A finals de la dècada de 1970, va prendre el saxofon i va començar a compondre música.

Uns anys més tard, va descobrir el seu potencial com cantant vocal, primer recitant poesia i més tard en improvisacions i les seues pròpies composicions. Durant gairebé dos decennis, la veu va ser el seu principal mitjà per al descobriment i desenvolupament de nous sons.

A partir de l'any 2000, Blonk va començar a treballar amb l'electrònica, utilitzant al principi mostres de la seua pròpia veu, i després ampliant el camp per incloure també la síntesi de so puro.

Es va prendre un any de descans en 2006. Com a resultat, el seu renovat interès per les matemàtiques va fer iniciar una investigació de les possibilitats de la composició algorítmica per a la creació de música, obres visuals i poesia.

Com a vocalista, Jaap Blonk és únic per la seua poderosa presència en el escenari i la seua gairebé llibertat infantil en la improvisació, combinada amb un acurat coneixement de l'estructura. Ha actuat a tot el món, en tots els continents. Amb l'ús de l'electrònica en viu, l'abast i la gamma dels seus concerts ha aconseguit una extensió considerable.

A més de treballar com a solista, va col·laborar amb molts músics i conjunts en el camp de la música contemporània i improvisada, com Maja Ratkje, Mats Gustafsson, Joan La Barbara, The Ex, Netherlands Wind Ensemble i Ebony Band. Va estrenar diverses composicions de la compositora alemanya Carola Bauckholt, inclosa una peça per a veu i orquestra. El Donaueschinger Musiktage li va encarregar una peça per a veu solista. En diverses ocasions va col·laborar amb l'artista de computació visual Golan Levin, per al Festival Ars Electrònica.

El treball de Blonk per a ràdio i televisió inclou diverses obres de ràdio comissionades.
També fa dibuixos a gran escala de les seues partitures, així com la poesia visual, que s'està exhibint.

Té el seu propi segell discogràfic, Kontrans, amb un total de 25 llançaments fins al moment. Altres gravacions de Blonk van aparèixer en diversos segells, com Staalplaat, Basta, VICTO, Ecstatic Peace, Monotype Records, Terp i Elegua Records.
El seu llibre / CD 'Traces of Speech' va ser publicat el 2012 per Hybriden-Verlag, Berlín. La propera és una seqüela amb el títol "Trazas de cocina".
Una col·lecció completa de la seua poesia sonora va sortir com un llibre amb 2 CD en 2013, titulada "KLINKT".

Videos

jaap blonk - labior

performance at festival PROPOSTA 2000 (barcelona, december 2000). propost.org/proposta

Espectacles

Jaap Blonk - Dr Voxoid's Next Move

05 de maig de 2019 · Sala García Navarro del Palau de la Música de València

Jaap Blonk - Dr Voxoid's Next Move

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info