Portada >  > artistes > Lumina Ensemble
Lumina Ensemble

Lumina Ensemble

Lumina Ensemble

LUMINA Ensemble és el projecte de quatre saxofonistes apassionats pel seu instrument i la música actual. Els components de LUMINA Ensemble pertanyen a dues generacions que junten esforços per a la consecució, respectuosa i compromesa, d'interpretacions d'alt nivell musical. Aquesta diferència d'edat provoca una comprensió del fet musical i artística de manera diferent, aconseguint una aproximació al repertori plena de la energia pròpia de qui descobreix en cada nota un univers sonor infinit.

Lumina fa referència a la llum que, de manera contínua, impregna la nostra terra i ens conforma com a éssers humans: clars, transparents i sense ambigüitats. Llum com a mitjà d'unió entre persones que convergeixen en un projecte comú com aquest i metàfora de la nostra manera d'entendre la interpretació musical en les seues infinites formes, amb propostes clares i decidides amb la música contemporània.

L'objectiu principal del Ensemble és la difusió del repertori compost a partir de 1950. Essencial perquè per a aconseguir aquesta fi, és la col·laboració amb compositors i l'estrena d'obres escrites o transcrites per a aquest grup. Mitjançant este aspecte, LUMINA Ensemble pretén oferir al públic curiós de l'art modern, la possibilitat d'escoltar un programa basat en una idea artística interpretat de manera rigorosa. Solament així, el públic podrà seguir la idea musical generadora del programa del concert.

L'elecció del terme Ensemble -provinent del francés i que el seu significat és el de conjunt- no és una cosa arbitrària, sinó que correspon a la idea de permetre la màxima modulabilitat i adaptació de la formació als requisits del repertori de cada proposta. L'´Ensemble ofereix als seus programes obres principalment per a la formació de quartet de saxofons, però oberta altres combinacions, siguen entre els propis saxofons o amb altres instruments acústics, electrònics i informàtics.

Si bé és cert que Lumina és una formació de recent creació, els seus components compten amb un bagatge artístic i professional important gràcies a la seua infinita curiositat per la acció performativa que els han portat a actuar en nombrosos auditoris, festivals i cicles de concerts tant per Espanya com en uns altres països. Per tot això cal destacar l'Auditori Reina Sofia del MNCARS, Auditori Nacional d´Espanya, Palau de la Música de València, Palau de la Música Catalana, Teatre Monumental de Madrid, Palau Reial de Madrid, Auditori de la Diputación d'Alacant - ADDA-, Teatre Principal de  Maó (Menorca), Festival Sons XXI, Synergein Project, ENSEMS, Mallorca Saxophone Festival, Teatre Nacional de Croàcia, Sala Espanyola del Castell de Praga, Palais des Invalides a Paris, Teatre Garibaldi de Gallipoli (Itàlia), II European Saxophone Congress a Porto (Portugal), els Congressos Mundials del Saxòfon de València i Zagreb o el Festival de Música Contemporània d'Alacant.

Lumina Ensemble utilitza exclusivamente instruments Selmer i boquilles i canyes Vandoren.


 

Espectacles

Lumina Ensemble

19 de de setembre de 2022 · Aula Magistral del Palau de Les Arts

Lumina Ensemble

Entrades

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info