Portada >  > artistes > Masterclass Natascha Nikeprelevic
Amb la col·laboració de la Fundació SGAE

Amb la col·laboració de la Fundació SGAE

06 de maig de 2019

Masterclass Natascha Nikeprelevic

Natascha Nikeprelevic

Classe magistral de composició de Natascha Nikeprelevic dirigida a estudiants i professorat de música i oberta al públic. Entrada gratuïta, fins completar aforament.
La vocalista Natascha Nikeprelevic és una improvisadora, intèrpret i compositora de música contemporània.

Va rebre una beca de 6 anys de la ciutat de Colònia, Alemanya per a l'estudi de "Intermèdia Improvisació: va estudiar música, pintura i teatre" en l'Accademia Capraia a Itàlia i va ser estudiant màster amb Michael Vetter, company de Karlheinz Stockhausen. Vuit anys va ensenyar allà com a especialista en cant harmònic, tècniques vocals esteses i teatre estructural.

A més de tenir un programa internacional de concerts molt actiu, Natascha organitza tallers regulars i classes magistrals a universitats i conservatoris de tot Europa, Àsia i Canadà. L'enfocament intermedi dels seus estudis va obrir un camp d'activitat divers. En el context de belles arts, teatre, música, ràdio drama i cinema, Natascha actua com a solista, en diverses duoformacions i en col·lectius d'artistes. En les seves interpretacions revisa intensa i críticament temes com: la poesia d'un llenguatge musical transverbal, improvisació, interacció d'intenció i coincidència i Igualtat d'objecte i subjecte.

La seua música, sempre improvisada, viu del poder dels contrastos: el so amorf,
estructures, sorolls i atonalitat estranya que es transformen suaument en melodies harmòniques i matisos diverses El resultat és una essència de so orgànic-flexible. D'aquesta manera Nikeprelevic treballa la veu acústicament en un nivell molt versàtil que recorda els generadors de so electrònics.

Sobre la base del seu vocalisme poètic-dadaista, Natascha Nikeprelevic ha desenvolupat una nova forma de teatre musical com una transició suau entre els gèneres de dansa, música, performance i pantomima.

Quaranta anys després de la creació de la composició OLES for 2 i Expo for 3 del compositor Karlheinz Stockhausen, Natascha va realitzar l'estrena mundial de les peces integrals a Tonhalle Zurich. En 2012 i 2013 es va estrenar a Stockhausen Verlag (CD 103 i CD 104).

Programació

06/05/2019  12:00hConservatori Superior de Música de València Joaquín RodrigoTrobades de Composició

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info