Portada >  > Artistes > Neopercusión
Neopercusión

Neopercusión

Neopercusión

El grup Neopercusión va ser creat el 1994 i la seua formació abasta tots els àmbits: clàssic, ètnic i contemporani. L'activitat que desenvolupa és molt àmplia i va des de la interpretació a la pedagogia, a més de la investigació i divulgació de tot el referent als instruments de percussió.

Les propostes de Neopercusión, sempre atractives i adaptades al plantejament de cada escenari, han estat presentades en tot tipus d'esdeveniments, des festivals de música clàssica com el Festival de Santander, Festival de Granada, Festival Otoño Musical Soriano, Festival de Galicia, Semana Internacional de Música de Segovia a jornades de música contemporània com el Festival d'Alacant, CDMC, Musiques d'Aujourd'hui a Perpinyà (França), Quincena Musical Donostiarra, Fundación Juan March, Ensems, Festival BBK, Festival Bernaola, així com en manifestacions de diferents arts escèniques com Madrid en Danza-Espacios Insólitos, Caixa Fòrum (Madrid-Barcelona) Aula de Noves Músiques (València), Festival Ritmo Vital, Artium, Atapercu i Museo Reina Sofía, sempre amb un èxit i acceptació per part del públic que han convertit a Neopercusión en un referent internacional de la percussió actual espanyola.

Neopercusión col·labora amb creadors de diferents arts escèniques, encarregant i estrenant peces musicals de nova creació i conforma programes amb composicions de creadors internacionalment reconeguts com Boulez, Ligeti, Berio, Carter, Cage, Aperghis, Stockhausen, Hosokawa, Xenakis, Manoury, Taira, Crumb , Denisov, Reich, Vivier, Ishii, Klatzow, Limberg, Huber, Spahlinger, Sciarrino, Ablinger, Donatoni, Takemitsu, Norgard, Tan Dun, Miyoshi, Macmillan, etc ... amb obres d'espanyols de diferents estils i tendències com Torres, López López , Verdú, Sotelo, Urrutia, Humet, Bernal, Muñoz, Fernandez Vidal, Perez d'Arevalo, Minguez, Minguillon, Navarro, Bisquert i amb peces de noves compositors de diferents nacionalitats com Wenjing, Aguirre, Housein, Filidei, Sturiale, Herman, Qin Wen. Noack.

Així mateix col·laboren amb Neopercusión intèrprets de diferents especialitats com el trompetista Markus Stockhausen, el quartet Arditti, la flautista Juana Guillem, els violinistes Sergei Teslia i Ara Malikian, la cantant Celia Alcedo, el Trio Arbos, Sigma Project, Ensemble Sincro, el bandoneonista Fabián Carbone, Speculum i Ernesto Schmith, Amores Grup de Percussió, Tambuco ensemble de percusiones, la ballarina Michele Man, el performer Jaime del Val, entre d'altres.

Neopercusión, al costat del Trio Arbós va fundar en 2005 el "Ensemble Residencias" assumint durant 5 anys la direcció artística del cicle Residencias organitzat pel Centro de la Difusión para la Música Contemporánea en el Centro de Arte Reina Sofía de Madrid i amb el qual han actuat en nombroses sales de concerts.

Des de 2008 és Grup Resident del Districte de Chamberí-Ajuntament de Madrid actuant al Teatre Galileu i Teatres del Canal i organitzant els seus propis festivals: Ritme Vital i KoNeKT@rte Sonoro.

Ha editat amb el seu segell Kusion Records 6 Cd 's: Todas las caras de la percusión (1997), Música hispanoamericana para percusión (1998), URBETHNIC by Neopercusión (1998), Credo in Cage(2003), Juanjo Guillem-Y todo esto me ha ocurrido por culpa de la música (2007), Juanjo Guillem-Deus ex maquina (2007) y acaba de publicar con el sello LIM su último Cd PERCUSIÓN PLUS con música de Jesús Villa Rojo.

Neopercusión toca exclusivament amb instruments i accessoris Malletech, Zildjian, Nova Pecusió, Promusin i JEFF Mallets

 

Videos

Neopercusión

Espectacles

Neopercusión - Sippal Dobbal, Nádihegedüvel

02 de maig de 2019 · Sala Joaquín Rodrigo del Palau de la Música de València

Neopercusión - Sippal Dobbal, Nádihegedüvel

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info