Portada >  > artistes > Orquestra ADDA Simfònica
Josep Vicent

Josep Vicent

Orquestra ADDA Simfònica

ADDA Simfònica

Orquestra estable de l’Auditori de la Diputació d’Alacant, ADDA-Fundació de la Comunitat Valenciana. La seua sorprenent trajectòria ha generat una enorme repercussió nacional i internacional per la qualitat i l’energia de la personalitat sonora que projecta. 

ADDA·SIMFÒNICA treballa amb directors convidats com el mestre Valery Gergiev, Christian Lindberg, Álvaro Albiach, Jurjen Hempel, Yaron Traub, Carles Magraner entre d’altres, al costat de solistes com Maria João Pires, Pacho Flores, Ángeles Blancas, Stefano Bollani, Denis Kozhukhin, Juan Floristán, Varvara Nepomnyashchaya, Damián Martínez, María Florea, Sandra Ferrández, Alexander Ullman, Iván Martín, Joan Enric Lluna, Ginesa Ortega, Marina Heredia, Cañizares, Juan Echanove, Joaquín Achúcarro, Igor Yebra…etc.  Michel Nyman, David Mora i Per Egland han escrit obres per a la formació. Altres col·laboracions han sigut el Cor de la Comunitat de Madrid, l’Orfeó Valencià, Spanish Brass, Títeres Etcètera... 

A més de l’activitat simfònica que té, l’orquestra manté una programació amb una forta presència contemporània i de recuperació del repertori històric, alhora que desenvolupa una activitat social i pedagògica important. Ha fet concerts especials per al Festival “Summer of Purpose” Munich, Premi Azorín del Grupo Planeta, la Gala Nacional de l’Esport, els concerts per a l’obertura de la Volvo Ocean Race i les col·laboracions amb l’aclamada formació teatral i operística La Fura dels Baus (Carmina Burana i La Creació de Haydn). 

El seu projecte discogràfic conté repertoris de Stravinsky, Mahler, Beethoven, Prokofiev, Barber, Manuel de Falla y Shostakovich, tots ells lloats per la crítica especialitzada, aconseguint el distinguit “Melómano de Oro” pel seu álbum “Music for Emotions”. Recentment ha signat un contracte internacional de tres treballs discogràfics amb Warner Classics.
En la temporada 20/21, ha estat present junt al seu Director Titular, Josep Vicent, en el Palau de Les Arts de València, l’Auditori de Castelló i pròximament realitzarà una gira per Xina i participarà en Festivals en Italia i Holanda, colaborant amb artistas de la talla de les germanes Labèque o Denis Kozhukhin.

"El violoncel Stradivarius del Palacio Real va descobrir als conservadors de Patrimoni Nacional colors i intensitats que mai abans havien sentit, quan ho van posar en mans de Guillermo Pastrana (jo era present quan ho van afirmar). És el mateix que succeeix quan li dónes una gran orquestra un gran mestre. I ADDA·Simfònica és, sense dubte, un instrument de primer rang mundial".
MELOMANO 

"L'orquestra ADDA·SIMFÒNICA ha realitzat una de les seues més rutilants actuacions des que fóra fundada el passat estiu pel seu director titular, Josep Vicent. Aquest ha sigut l'artífex d'una vetlada absolutament memorable”.
SCHERZO

«L’ovació del públic va ser aclaparadora i unànime com a resultat d’un goig al límit del que és suportable per la sinceritat, la generositat i la magnificència d’una interpretació que quedarà en la carrera de Josep Vicent i en la història de l’orquestra per haver sigut protagonistes d’una de les experiències inesborrables de la vida musical i artística d’Alacant»
EL MUNDO 

«Arriva da Alicante, in Spagna la storia di Adda Simfònica. Ha conquistato identità e pubblico»
AMADEUS, Italia. 

JOSEP VICENT, director titular

Músic espanyol de trajectòria apassionant i única, que ha estat al capdavant  d’alguns dels conjunts simfònics més prestigiosos d’Espanya i del món: London Symphony Orchestra, Slovenian Philharmonic, Filharmònica de Rotterdam, Orquestra de Cambra de París, Royal Philharmonic, Residentie Orkest Den Haag, Radio d’Holanda, Royal Liverpool Philharmonic, Orquestra de Kíev, Gewandhaus Leipzig, Orquestra del Teatre Real, Orchestre du Teatre Royal de la Monnaie, New World Symphony Miami, Orquestres de Durban i Auvergne, Simfòniques Nacionals de Bèlgica, Chile, Uruguay, Brasil... i quasi totes les formacions simfòniques españoles, sent mestre convidat habitual amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de València, Orquestra Nacional de Espanya…

Des de la temporada 2015/16 Josep Vicent és director artístic i musical de l’ADDA i director titular d’ADDA Simfònica. També va ser director principal de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i de Jeunesses World Orchestra (The World Orchestra) des del 2005 al 2015, amb els qui fa quinze gires en quatre continents.

Pioner en l’exploració de nous formats i públics per a la música clàssica, va dirigir produccions operístiques al Teatre Reial de Madrid, el Teatre del Liceu de Barcelona, l’Òpera de Leipzig, el Teatre de la Maestranza de Sevilla, entre d’altres. Treballa com a director musical amb la famosa formació operística/teatral La Fura del Baus des del 2014.

Amb una àmplia trajectòria en la música contemporània, va estrenar centenars d’obres de creació, va ser director artístico del Xenakis Festival, del Festival Nits de la Mediterrània i de l’Amsterdam Percussion Group.

Va ser assistent del mestre Alberto Zedda i guardonat amb el Premi d’Interpretació de Joventuts Musicals Internacional, el Premi de les Arts «Ciutat de València» 2013 i el Premi «Óscar Esplá» Ciutat d’Alacant. És ambaixador internacional designat pel Sr. Federico Mayor Zaragoza per a la Fundació Cultura de la Pau.

En la temporada 2019/2020 va debutar com a director al capdavant de les orquestres de La Verdi-Milà, Orquestra Nacional de Lille i la WDR d’Alemanya amb concerts al Concertgebouw d’Àmsterdam, i presentará pròximament gires amb l’Orquestra Nacional de Bèlgica i la NK Orchestra d’Israel, així com els seus imminents debuts amb la Filarmònica de Sant Petersburg o Sichuan Symphony Orchestra of China.


 

Espectacles

Orquestra ADDA Simfònica

del 10 fins al 14 de de setembre de 2020 · Diverses sales

Orquestra ADDA Simfònica

Orquestra ADDA Simfònica

19 de de setembre de 2021 · Auditori del Palau de les Arts

Orquestra ADDA Simfònica

Compra entrades
Orquestra ADDA Simfònica

del 16 fins al 18 de de setembre de 2022 · Diverses sales

Orquestra ADDA Simfònica

Entrades

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info