Portada >  > artistes > Quatuor Diotima
Diotima 3 @Lyodoh Kaneko

Diotima 3 @Lyodoh Kaneko

Quatuor Diotima

El Quartet Diotima, una de les formacions més demandades en l'escena internacional actual, va ser fundat en 1996 per graduats del Conservatori Superior de París. El seu nom evoca una doble identitat musical: Diotima és alhora una al·legoria del romanticisme alemany (Friedrich Hölderlin nomena així l'amor de la seua vida en la seua novel·la Hyperion) i un estendard de la música del nostre temps, al·ludint a Luigi Nono i la seua obra Fragmente-Stille, an Diotima.

El Quartet Diotima ha treballat en estreta col·laboració amb alguns dels més grans compositors de la segona meitat del segle XX com Pierre Boulez i Helmut Lachenmann. Així mateix realitza nombrosos encàrrecs i és destinatari de noves obres dels compositors més brillants del nostre temps com Toshio Hosokawa, Miroslav Srnka, Alberto Posadas, Mauro Llança, Gérard Pesson, Rebecca Saunders, Misato Mochizuki o Tristan Murail. Des de la seua visió de la música contemporània, Diotima aporta una nova mirada sobre les grans obres romàntiques i modernes de compositors com Beethoven, Schubert, la tríada vienesa Schönberg, Berg i Webern a més de Janáček, Debussy, Ravel i Bartók.

La seua rica discografia, en la qual destaquen les seues interpretacions de la Segona Escola de Viena, la integral de Quartets de Bartók i la versió definitiva del Livre*pour Quatuor de Pierre Boulez (en el segell Megadisc), és rebuda habitualment amb les més altes qualificacions de la premsa internacional. Artista exclusiu del segell Naïve des de fa més de deu anys, Diotima va començar en 2016 una col·lecció de monogràfics dels principals compositors del nostre temps. Aquesta temporada es publicaran retrats musicals de Enno Poppe, Stefano Gervasoni, Gérard Pesson i Maurici Sotelo.

Convidat habitual de les sales i sèries de concerts més importants del món, el Quartet Diotima actua aquesta temporada en importants cicles de música de cambra i en els dedicats a la nova creació, com el centenari del Festival de Donaueschingen, Amsterdam, Muziekgebouw, KonserthusetStockholm, Marsella, Bruges, Bozar Brussel·les, Saint-Jean-de-Llum, Biennal del quartet de cordes de la Filharmònica de París, Biennal de quartets de Barcelona, Elbphilharmonie Hamburg, Brucknerfest Linz, Liederhalle Stuttgart o la Universitat de York, on és artista resident en el Departament de Música. 

En la temporada 2021-2022 destaca una presència excepcional als Estats Units, ja que Diotima serà Artista en Residència de la prestigiosa Universitat de Chicago, on durà a terme actuacions, tallers i labors de docència. Entre els seus recents i pròximes estrenes figuren obres de Beat Furrer (quartet), Thomas Adès (quintet amb clarinet), Matthias Pintscher (quartet), Enno Poppe (quintet per a dos violoncels) o les obres per a quartet augmentat de Mauro Lança i Sasha Blondeau. Al mateix temps, Diotima inicia una sèrie d'encàrrecs a joves compositors les obres dels quals s'estrenaran durant la temporada 2021-2022 en el cicle de concerts dedicats al quartet de cordes que Diotima programa en la Scène Nationale d'Orléans.

Espectacles

Quatuor Diotima

22 de de setembre de 2022 · Teatre Martín i Soler del Palau de Les Arts

Quatuor Diotima

Entrades

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info