Portada >  > Artistes > Quatuor TANA
Quatuor TANA

Quatuor TANA

Quatuor TANA

Quatuor TANA

Quatuor TANA

Quatuor TANA

Quatuor TANA

Quatuor TANA

DRAC Hauts-de-France

DRAC Hauts-de-France

Adami

Adami

Sacem

Sacem

Spedidam

Spedidam

Quatuor TANA

Ni calculada ni premeditada, la singularitat del Quartet Tana reposa en el seu repertori, innegablement original i resoltament contemporani. En una sola veu, els seus músics imposen 4 voluntats e quatre energies lligades a la tradició del quartet, però de la mateixa forma i fermament decidits a ampliar el marc per a buscar a la creació contemporània una expressió personal. La seua insaciable curiositat musical els ha portat a explorar diferents facetes, estils i partitures fantàstiques creades per compositors vius que ells proposen en els seus concerts, en els quals el gran repertori i les obres mestres del matí conviuen sense complex.

Les seues activitats al servei de la creació han estat àmpliament recompensades. Són guanyadors de l'Acadèmia del Festival de Verbier (música de cambra) i se'ls va adjudicar el premi Fuga per la Unió de Compositors de Bèlgica el 2012. El quartet a més, també va ser guanyador HSBC de l'Acadèmia de Música de Cambra del Festival d'Aix-en-Provence el 2013 i recompensat a Bèlgica, el mateix any amb una "Octave" de la música en la categoria música Contemporània.

El quartet Tana toca als principals festivals i millors sales del món, entre d'altres la Biennale dels quartets de corda a la Philharmonie de París, MUSICA Strasbourg, Les "Folles Journées" de Nantes, IRCAM / Manifest, Aix-en-Provence, Festival "Clé de Soleil" a Lille, "Musiques" GMEM en Marseilles, Controtempo, Verbier, Ars Musica, Klara, Darmstadt, Faithful a Berlín, Girona, Sant Sebastià, Mostra Sonora a València, Palau de la Música de Barcelona, Auditori del Louvre, Villa Medici a Roma, Fundació Pharos a Xipre, Wigmore Hall, Conway Hall, Festival Vale of Glamorgan, BOZAR, Konzerthaus de Viena, Concertgebouw de Bruges, auditori de Dijon, Royaumont ...

El quartet Tana és pioner de nombroses tecnologies al servei de l'expressió musical. Això els converteix en un col·laborador de primer ordre dels centres de recerca i desenvolupament tecnològic musical més importants del món, com l'IRCAM (París), el Centre Henri Pousseur (Suro), GMEM (Marsella) i ArtZoyd (Valenciennes).

El quartet Tana estrena el primer quartet de cordes híbrid de la història de la música al gener del 2015. Aquest quartet, el títol és SMAQRA, va ser escrit pel compositor Joan Arroyo.

El gran èxit del seu disc Le Ciel Retrouvé, dedicat a la totalitat dels quartets del compositor francès Jacques Lenot (Premi Coup de coeur de l'Acadèmia Charles Cros 2016) ha marcat profundament l'inici de la seva aventura discogràfica. El seu segon disc, Shadows, dedicat a la música saturada (Bedrossian, Cendo i Robin) va ser llançat al gener de 2016 sota el segell Paraty i ha rebut molts elogis de la premsa. E seu disc VOLTS està dedicat a la música electrònica.

Mentrestant, el quartet Tana va publicar el setembre del 2016 un altre integral: la dels quartets de Steve Reich per Megadisc clàssic. Aquest disc va rebre el "CHOC Classica" del mes de setembre del 2016!

El quartet Tana ha rebut els consells de grans mestres com Alfred Brendel, Gabor Takacs, David Alberman, Andrés Keller, Paul Katz, Walter Levin, Eberhard Feltz, Alasdair Tait, Nicholas Kirchen i Louis Fima. durant la seva participació en les Acadèmies d'Aix en Provence, Verbier i ProQuartet.

El quartet Tana compta amb el suport de la DRAC Hauts-de-France i rep regularment l'assistència de Spedidam, Adami, Sacem i Adami.

Videos

Quatuor TANA - SMAQRA

Espectacles

Quatuor TANA - VOLTS

03 de maig de 2019 · Sala Joaquín Rodrigo del Palau de la Música de València

Quatuor TANA - VOLTS

Masterclass Quatuor Tana

02 de maig de 2019 · Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo

Masterclass Quatuor Tana

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info