Portada >  > Artistes > Ricardo Descalzo
Ricardo Descalzo

Ricardo Descalzo

Ricardo Descalzo

Ricardo Descalzo

Ricardo Descalzo

El seu interès per conèixer i compartir la música del nostre temps l'ha portat a dedicar bona part de la seua activitat professional al seu estudi i difusió. Aquesta dedicació li ha permès obtenir diferents premis en l'àmbit de concursos internacionals especialitzats: primer premi en el "Xavier Montsalvatge" de Girona, primer premi en el "Valentino Bucchi" de Roma, segon premi en el Concurs Internacional de Música Contemporània de Sitges, tercer premi en el "Ettore Pozzoli" de Milà, tres premis especials en el Concurs d'Orleans i premi especial de música contemporània a "Jaén" i "José Iturbi" de València.

Ha obtingut a més el primer premi en els concursos internacionals d'Eivissa, "Ciutat de Sant Sebastià", així com en els nacionals d'Albacete, Granada, Lleida, i "José Roca" de València.

Ha tingut la sort de comptar amb excel·lents professors de piano com: Margarita Sitjes a Alacant, Alexander Hrisanide al Conservatori d'Amsterdam, Ana Guijarro en el de Sevilla i Josep Colom a la Universitat d'Alcalá d'Henares.

La seua activitat concertística m'ha portat a tocar en importants sales com l'Auditori de Lleida, l'Auditori de Saragossa, la Fundació Juan March de Madrid, al Palau de la Música i l'Auditori de Barcelona, ​​el Carré Sant-Vincent d'Orleans, el CNSM de París, al Palau de la Música de València, el Manoel Theatre de Malta o el Benaroya Hall de Seattle.

Ha actuat a més al Festival Internacional d'Eivissa, la Quinzena Musical de Sant Sebastià, el Festival Forfest de la República Txeca, el Festival Internacional d'Alacant i el Festival Ensems de València, així com amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, Barcelona Sinfonietta, Orquestra d'Elx, Grup Instrumental de València i Simfònica d'Orleans.

Ha impartit classes de piano al Conservatori Superior de Múrcia i en el Professional d'Alacant. Actualment és professor de repertori pianístic actual a Musikene, el Centre Superior de Música del País Basc.

Des de l'any passat, el pianista Ricardo Descalzo, està treballant a temps complet en un projecte audiovisual de difusió gratuïta de la música actual per a piano sol en format de vídeo en HD que es pot visitar a Contemporary Piano Vídeo Library

Videos

Ricardo Descalzo

Entrevista realitzada al pianista Ricardo Descalzo durant la celebració del Festival Mixtur 2018.

Espectacles

Ricardo Descalzo - Speaking Objects

09 de maig de 2019 · Sala García Navarro del Palau de la Música de València

Ricardo Descalzo - Speaking Objects

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info