Portada >  > Artistes > Solo Voices - Stimmung
Solo Voices interpretant Stimmung de Stockhausen

Solo Voices interpretant Stimmung de Stockhausen

Solo Voices interpretant Stimmung de Stockhausen

Solo Voices interpretant Stimmung de Stockhausen

04 de maig de 2019

Stimmung de Karlheinz Stockhausen

Solo Voices - Stimmung

Solo Voices

Karlheinz Stockhausen va composar Stimmung el 1968 a Long Island (EE. UU.), caient la neu, amb el mar gelat i forts vents. Stimmung és una obra de caràcter místic: les sis veus sempre canten el mateix acord, produint sons harmònics i parlen paraules aïllades. No hi ha text, sinó fonemes i noms màgics, així com fragments de poemes eròtics. Stimmung irradia una sensació de pau, deguda a la influència del seu origen a prop del mar i l'era Flower Power.
Svea Schildknecht, Soprano
Francisca Näf, Mezzosoprano
Jean‐Jacques Knutti, Tenor
Jean‐Christophe Groffe, Baix
Anne-May Krüger, mezzo soprano
Christian Zehnder, baríton
Florian Bogner, control i difusió sonora

Seguint el desig del compositor, el concert es realitza com una foguera: els cantants se senten en un cercle a terra amb el públic al voltant.

Stimmung es va estrenar el 9 de desembre de 1968 a París i és una de les obres vocals pioneres del segle XX. L'obra, per a sis veus, va sorgir en un moment en què Karlheinz Stockhausen (1928-2007) es va centrar en l'experimentació. Va ser impulsat no només per motius tècnic-musicals, sinó també per una recerca espiritual. D'una manera similar al que va fer amb els textos de Aus den sieben Tagen, escrits el mateix any i en els quals apunta al desenvolupament d'una intuïció grupal que segueix la musicalitat dels músics, Stimmung és en certa manera l'expressió de la utopia: la recerca de noves formes de música i acció musical, interacció humana, l'educació d'un nou intèrpret i per tant també d'un nou tipus humà.

Anne-May Krüger

Programa:

Karlheinz Stockhausen (1928-2007) - Stimmung (1968) (75’)

Programació

04/05/2019  19:00hAtri dels Bambús del Palau de la Música de València

Videos

Solo Voices

Karlheinz Stockhausen (1928-2007) "STIMMUNG" (1968)

Coorganitza

Col·labora

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info