Portada >  > Artistes > Sonia Megías i Cristina Cubells
Cristina Cubells

Cristina Cubells

Sonia Megías

Sonia Megías

Sonia Megías i Cristina Cubells

Sonia Megías López (Almansa, Albacete, 1982) Va estudiar piano, viola i composició en els conservatoris de Almansa i Múrcia. Composició i direcció de cors a Trieste (Itàlia, 2003) durant la seua beca Erasmus. CAP en Pedagogia musical a la Universitat Complutense de Madrid (2006-07). Màster en Composició i Teoria Musical a la Universitat de Nova York (Nova York, 2010-12) durant els seus beques Fulbright i NYU Steinhardt. Va rebre altres beques artístiques com: Villa Medici-Nuova Consonanza (Roma-França, 2005), I-Park (Connecticut, 2008, 2011) o Casa de Velázquez (Madrid-França, 2009). Ha rebut alguns encàrrecs de l'INAEM (2009, 2011, 2015, 2016) i altres encàrrecs privats.

Segons Sonia Megías, "La música està sempre lligada al ritual i a la transformació social; conviu de forma orgànica amb les altres arts i normalment fa desaparèixer les fronteres entre unes i altres disciplines ". En l'actualitat, les seues obres sonen al Teatro Real de Madrid (Som Natura, 2017), al Centre Dramàtic Nacional (Closques buides, 2016-17), a la Juilliard School de Nova York (Planeta Pel, 2016), en els teatres i museus del Salvador (Ne nawat shuchikisa des de 2012, a través de la cooperació espanyola), a l'American Space de Madrid (improvisacions sobre cinema mut, des de 2015) o en els Instituts Cervantes de Pequín i Xangai (Planeta Pel, 2017 ).

Forma binomi personal i professional amb la poeta i dramaturga Eva Guillamón, amb la que porta a terme diverses col·laboracions, entre les quals destaca Dúa de Pel. De forma habitual, coordina a Madrid el Cor Fulbright (músiques del món), el CoroDelantal (músiques performatives i happenings col·lectius) i les trobades de cantors Donant Veus (músiques populars), i imparteix nombrosos tallers d'improvisació i composició experimental. En tots aquests projectes, el seu objectiu és treure el talent i la creativitat que habita dins de les persones.

Cristina Cubells (Barcelona, ​​1991) és Graduada en Psicologia (UB), en Pedagogia Musical (ESMUC) i ha realitzat el Màster en Teoria i Crítica de la Cultura (Carles III), cosa que l'ha portat a desenvolupar, al costat de Jordi Francès , un seminari titulat "Cap a Nous Horitzons d'escolta", enfocat en l'escolta dels corrents compositives dels segles XX i XXI i a obtenir el Premi Rocío Orsi per el seu Treball de Fi de Màster sobre Recepció i Divulgació de la Música de Creació Actual.

Paral·lelament, els estudis en Psicologia i Pedagogia Musical l'han portat a desenvolupar diversos treballs acadèmics que responen als seus amplis interessos en els diferents camps d'estudi: actualment desenvolupa una investigació sobre Emocions i Música amb el grup "Cognition and Brain Plasticity" de la Facultat biomèdica de Bellvitge (Barcelona) i ha estat convidada al III Fòrum de Piano de l'ESMUC a presentar la seua Tesi sobre "Les Metàfores com a Eina Pedagògica per desenvolupar la Creativitat Interpretativa a la Iniciació al Piano". Recentment ha estat becada per la International Yehudi Menuhin Foundation per realitzar una estada a Bèlgica en el marc del projecte "Music-Close Up: Connecting Orchestral Music to Young Audiences".

Cristina és Pedagoga i Divulgadora Musical especialitzada en la Música del Segle XX i XXI. Coordina l'Espai Pedagògic de l'Ensemble So Extrem i recentment ha realitzat La guia didàctica, els tallers pedagògics i la proposta visual d'ExtremActual, un projecte artístic i pedagògic de l'Ensemble i de la Fundació Extremenya de la Cultura desenvolupat en diferents localitats d'Extremadura durant febrer del 2018 amb el qual s'ha aconseguit una extraordinària recepció per part dels seus assistents, tant nens, joves com grans.

Cristina realitza nombrosos projectes socials vinculats a la música: és directora del Projecte Musical de l'Espai Dona Madrid (EMMA), Educadora del Programa MUS-E de la Fundació Yehudi Menuhin de Madrid i ha treballat amb nens amb discapacitat visual al Centre de Recursos Pedagògics de l'ONCE de Barcelona, ​​amb qui ha realitzat el projecte "Música a les Mans" dirigit a alumnes amb discapacitat visual de tot Catalunya.

Espectacles

Taller XEnsems per a famílies - Metròpolis, Sonar i dansar la ciutat

11 de maig de 2019 · Sala Matilde Salvador – Universitat de València LA NAU

Taller XEnsems per a famílies - Metròpolis, Sonar i dansar la ciutat

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info