Portada >  > artistes > XENSEMS. Conservatoris professionals de música i dansa

XENSEMS. Conservatoris professionals de música i dansa

XENSEMS conforma el projecte pedagògic del Festival de Música ENSEMS organitzat per l’Institut Valencià de la Cultura. Un programa dirigit a l’experimentació i creació sonora per a tots els públics amb especial èmfasi en els nens/es i joves. Aquesta edició, pretén donar continuïtat a una proposta que vam iniciar en l’anterior edició: dotar als nens/es i joves de la capacitat de poder expressar-se artísticament a través de materials compositius creats especialment per a ells i elles. Això significa anar més enllà de l’aspecte formatiu que aquest material ofereix per a permetre’ls expressar i compartir música a sobre de l’escenari, independentment de l’edat o nivell musical, ampliant els límits d’allò que anomenem pedagògic en relació a la creació artística. 

En aquesta ocasió hi participen dues agrupacions de xiquets/es i joves estudiants de grau elemental i professional. Per una banda participa el Conservatori Professional de Música “Guitarrista José Tomás” i el Conservatori Professional de dansa “José Espadero”d'Alacant. Per l’altra participa el Conservatori Professional de Música d'Utiel, el CPM Mariano Pérez Sánchez de Requena i l’aula de composició del CSM València.  Els compositors David Leal i Joan Gómez son els encarregats de crear les peces per ambdós agrupacions. 

Prenent com a referència el concepte paraigües que articula el festival ENSEMS d’enguany, el projecte pedagògic explora el joc com a diàleg, pont o finestra amb la realitat social i cultural de cada època i context. El joc entès com una forma d’assajar, interpretar i donar-hi sentit al món.

Les obres dels dos compositors elegits per al projecte pedagògic, David Leal i Joan Gómez, exploren este imaginarioa partir del llenguatge absurd i satíric de l'escriptor Lewis Carroll, i la seua obra "Alicia a través de l'espill".


 

Espectacles

XENSEMS. Conservatoris professionals de Música i Danza

del 22 fins al 24 de de setembre de 2022 · Diverses sales

XENSEMS. Conservatoris professionals de Música i Danza

Entrades

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info