23 d'octubre de 2020

Ensemble d'Arts

Biografies

Cecilia Berkovich, violí
Xelo Giner, saxo
Maria Bazal, soprano
Judith Kurtág, vídeoartista
Xelo Giner, directora artística

György Kurtág
 Diálogos | Apariencias y Apariciones

György Kurtág (1926) Signes, Games and Messages (2019)
...Ein Brief aus der Ferne an Ursula...
Angelus Silesius: Die Ros
...Ein Sappho
Lorand Gaspar: Désert
Einen Augenblick lang...

György Kurtág (1926) Selección de Kafka fragments (1985-86) I Part

György Kurtág (1926) In Nomine-All´Onguerese (2014)

György Kurtág (1926) Selección de Kafka fragments (1985-86) II/III/ IV Part

György Kurtág (1926) Tríos extraídos de la ópera: Fin de partie (1957)


Notes al programa
Ensemble d’Arts presenta un projecte que és estrena absoluta i que sorgeix com a resultat de la relació professional de la saxofonista Xelo Giner amb el compositor György Kurtág, basad en una selecció de fragments de les obres Kafka fragments i Signs, Games and Messages que funcionen de manera independent, però, en aquesta ocasió tindran un nexe d'unió i un mateix fil conductor. Presentem una proposta multidisciplinària la fusió de la qual està integrada per música original i transcripcions, vídeo i dansa.

La idea principal és la de crear un diàleg utilitzant com a nexe comú la idea kafkiana de la metamorfosi que serà desenvolupada a través de la creació d'un vídeo fet per a l'ocasió per la vídeoartista Judith Kurtág, néta del compositor i gran coneixedora de la seua obra, en col·laboració amb la coreògrafa Marion Baeryswil, que servirà de fil conductor del missatge. Aquest vídeo proposa dialogar amb la música explorant les aparences i aparicions del procés de metamorfosi i per desplegar el seu imaginari.

Juntament amb la cara, la mà és el més representatiu de l'ésser humà i de la seua condició. Per les possibilitats coreogràfiques i expressives que ofereixen les mans, i perquè la seua escala augmentada fins a fer d'elles un cos a mida completa les tornen desassossegants i desorientadores en un inquietant estranyament del conegut, ens aproparem més a la pell, a les inflexions i palpitacions de la carn, però també a les de l'ànima humana, fins a fer d'ella una abstracció.

Podrem també, en el camí, veure al·lucinacions de formes geomètriques, escultures o alguna cosa d'ordre orgànic, com insectes o petits animals, o fins i tot arquitectònic, catedrals.

Les mans de la coreògrafa i ballarina Marion Baeryswil seran filmades en primer pla sobre un fons que desapareixerà. Ocuparan l'espai de la pantalla descrivint un moviment lent i perpetu. La seua lentitud estarà al servei de les metamorfosis.

Es tractarà d'evocar la complexitat dels estats humans, fent anades i tornades entre narració i abstracció, aquesta serà una de les formes de la metamorfosi. La imatge s'acoblarà a la música com si fora una veu.

Programació

23/10/2020  20:00hAula Magistral del Palau de Les ArtsConcerts '20

Videos

Ensemble d'Arts - Electro Spanish Sounds

Xelo Giner, Kurtag

Coorganitza

Col·labora

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info