18 de novembre de 2019

Formarà part de la programació del Festival Ensems 2020

III edició Taller Ensems de Creació Sonora

L’Institut Valencià de Cultura juntament amb el Festival Ensems presenta la tercera edició del Taller de creació sonora Ensems per a compositors i compositores nacionals i internacionals, dins del marc de la celebració de la 42ª edició del Festival Ensems que se celebrarà a la ciutat de València entre els dies 6 i 17 de maig de 2019. Les peces seleccionades seran treballades per una selecció d’intèrprets de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i per l’Ensemble Recherche dins de la programació de la 42ª edició del Festival Ensems de València.
DESTINATARIS
 
El Taller de creació sonora Ensems s’adreça principalment a estudiants menors de 35 anys que actualment cursen estudis de grau superior o màsters en composició, o professionals que acrediten haver conclòs la seua formació superior durant els darrers dos anys.
 
INSCRIPCIÓ
 
La data límit per realitzar la inscripció és 13 de març de 2020 (inclòs). Per participar cal emplenar el formulari online que es troba en aquest enllaç, adjuntant el següent material:
 
⋅Breu biografia o CV (pdf).
⋅Partitura d’una obra acabada (pdf) incloent-hi si pot ser un enregistrament d’àudio mitjançant enllaç de descàrrega.
⋅Esbós, idees, o realització final de la partitura o fragments a treballar durant el taller (doc o pdf) mitjançant enllaç de descàrrega.
⋅Indicació de participació com a oient en cas de no selecció com a actiu.
 
BASES
 
Nombre de seleccionats: Es seleccionaran un total de 6 alumnes actius com a màxim (3 per al taller amb la Jove Orquestra de Generalitat Valenciana – 3 per al taller amb Ensemble Recherche).
 
Plantilla: La instrumentació màxima per a les obres del taller amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana serà la d’orquestra de cambra: flauta (2), oboè, clarinet (2), fagot, trompa (2), trompeta, trombó, tuba, piano, percussió (3) (vore llista de percussió més avall*), violins (8), viola (4), violoncel (3) i contrabaix (2). S’acceptaran propostes a partir de 12 instrumentistes dins d’aquesta plantilla.
 
La instrumentació màxima per a les obres del taller amb Ensemble Recherche serà de sextet: flauta, oboè, clarinet, violí, viola i violoncel. 
 
Comitè de selecció: Les obres seleccionades per un comitè de lectura constituït, en el cas del taller amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, pel compositor Ramón Lazkano i el director convidat per la JOGV, José Luis Estellés. En el cas del taller amb Ensemble Recherche seran els mateixos intèrprets els que faran la selecció d’obres, reservant-se la possibilitat de consultar amb alguna persona experta més.
 
- La comunicació de la resolució de la convocatòria es durà a terme en el termini màxim de 30 dies comptant des de la data de termini de lliurament de documentació que especifica aquestes bases.
 
- Els compositors i compositores seleccionats seran convidats a participar en les taules rodones de presentació que es realitzaran abans de cada un dels concerts.
 
 
*Llistat de percussió possible: MARIMBA, VIBRÀFON, XILÒFON, GLOCKENSPIEL (LIRA), TIMBALS,
BOMBO, TOMS, BONGÓS, CAIXA, CAMPANES TUBULARS, TAMS, PLATS, CRÒTALS I PETITA
PERCUSSIÓ.
 
PLA DE TREBALL
 
El taller tindrà lloc els dies 15 de maig amb Ensemble Recherche, al Conservatori Superior de Música de València, i els dies 9 i 10 de maig amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, al Palau de les Arts Reina Sofia i al Palau de la Música de València. 
 
Consistirà en assajos i lectures públiques de peces o fragments dels participants, i sessions de treball sobre les partitures.
 
Els responsables del taller seran José Luis Estellés (director convidat de la JOGV) i Ramón Lazkano, que guiaran els participants en la preparació, assaig i eventual correcció i millora de la música.
 
PROGRAMACIÓ DEL TALLER:
 
9 de maig de matí i de vesprada al Palau de les Arts Reina Sofia: taller amb Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana sota la direcció de José Luis Estellés.
10 de maig de matí a la Sala García Navarro del Palau de la Música de València: assaig general Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana sota la direcció de José Luis Estellés previ al concert.
10 de maig de matí a la Sala García Navarro del Palau de la Música de València: concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana sota la direcció de José Luis Estellés de presentació de les obres seleccionades. 
- 15 de maig de matí: taller amb Ensemble Recherche a l’auditori del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València.
 
 
CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ PER ALS PARTICIPANTS ACTIUS:
 
- La participació és gratuïta. Les persones seleccionades hi participaran en condició de becades i rebran un certificat acreditatiu del taller, que inclou la lectura, guia i enregistrament de les propostes sonores presentades.
- L’organització es reserva la possibilitat de seleccionar alguna de les obres per estrenar-les en una futura edició d’Ensems, amb el consentiment de l’autor.
- Es podran proposar fragments curts per a explorar al taller, o bé una peça sencera. En qualsevol cas la totalitat d’allò proposat no podrà excedir els 10 minuts.
- En cas de selecció, els participants hauran d’enviar tant les partitures a treballar acabades com les parts individuals fins el dia 30 de març de 2020 (inclòs) en format digital a l’adreça ensems@gva.es
 
CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ PER A PARTICIPANTS OIENTS:
 
- Podrà participar com a oient qualsevol persona interessada sense límit d’edat ni nacionalitat.
- La participació és gratuïta i inclou la possibilitat d’assistir als assajos i classes obertes, així com de comentar i plantejar qüestions en les sessions col·lectives.
- Caldrà enviar la següent un correu electrònic amb assumpte “Taller Ensems – Oient” sol·licitant la participació com a oient a l’adreça ensems@gva.es fins el dia 30 de març de 2020 (inclòs).
 
 

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info