Ensemble Container a Ensems 2019

Ensemble Container a Ensems 2019

04 de gener de 2021

IV edició Taller Ensems de Creació Sonora amb l'Ensemble Mosaik

L’Institut Valencià de Cultura juntament amb el Festival Ensems presenta la quarta edició del Taller de creació sonora Ensems per a compositors i compositores nacionals i internacionals, dins del marc de la celebració de la 43ª edició del Festival Ensems que se celebrarà a la ciutat de València entre els dies 7 i 16 de maig i 16 a 19 de setembre de 2021. Les peces seleccionades seran treballades per l'Ensemble Mosaik de Berlin dins de la programació de la 43ª edició del Festival Ensems de València.
DESTINATARIS
 
El Taller de creació sonora Ensems s’adreça principalment a estudiants menors de 35 anys que actualment cursen estudis de grau superior o màsters en composició, o professionals que acrediten haver conclòs la seua formació superior durant els darrers dos anys.
 
INSCRIPCIÓ
 
La data límit per realitzar la inscripció és el 30 de juny de 2021 (inclòs). Per participar cal emplenar el formulari online que es troba ací, adjuntant el següent material:
 
⋅Breu biografia o CV (pdf).
⋅Partitura d’una obra acabada (pdf) incloent-hi si pot ser un enregistrament d’àudio mitjançant enllaç de descàrrega.
⋅Realització final de la partitura o fragments a treballar durant el taller (doc o pdf) mitjançant enllaç de descàrrega.
⋅Indicació de participació com a oient en cas de no selecció com a actiu.
 
BASES
 
Nombre de seleccionats: Es seleccionaran un total de 3 alumnes actius com a màxim.
 
Plantilla: La instrumentació màxima per a les obres del taller amb l’Ensemble Mosaik serà la següent: clarinet (clarinet en si bemoll, clarinet baix, clarinet en mi bemoll-sistema alemany), saxòfon (soprano, alt, tenor i baríton), violí, viola, violoncel i electrònica* (opcional). S’acceptaran propostes per a un mínim de 4 instrumentistes dins d’aquesta plantilla.
 
Comitè de selecció: Les obres seleccionades per un comitè de lectura constituït, per la compositora Liza Lim i els membres de l’Ensemble Mosaik. 
 
- La comunicació de la resolució de la convocatòria es durà a terme en el termini màxim de 30 dies comptant des de la data de termini de lliurament de documentació que especifica aquestes bases.
 
- Els compositors i compositores seleccionats seran convidats a participar en les taules rodones de presentació que es realitzaran abans del concert.
 
*En el cas de que l’electrònica necessite d’un tècnic de difusió sonora, deurà fer-se càrrec el/la mateix/a compositor/a.
 
PLA DE TREBALL
 
El taller tindrà lloc el dia 15 de setembre de 2021. Els responsables del taller seran els membres de l’Ensemble Mosaik i la compositora Liza Lim, que guiaran els participants en la preparació, assaig i eventual correcció i millora de la música.
 
PROGRAMACIÓ DEL TALLER:
 
15 de setembre de 2021 de 9:30 a 13:30. Cada compositor/a tindrà un màxim de 1 hora de treball de la seua peça amb el grup. Durant una última part de la sessió s’interpretaran les tres obres escollides, amb un format de concert obert al públic, amb altres obres que no pertanyen al taller de creació. 
 
 
CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ PER ALS PARTICIPANTS ACTIUS:
 
- La participació és gratuïta. Les persones seleccionades hi participaran en condició de becades i rebran un certificat acreditatiu del taller, que inclou la lectura, guia i enregistrament de les propostes sonores presentades.
- L’organització es reserva la possibilitat de seleccionar alguna de les obres per estrenar-les en una futura edició d’Ensems, amb el consentiment de l’autor.
- Es podran proposar fragments curts per a explorar al taller, o bé una peça sencera. En qualsevol cas la totalitat d’allò proposat no podrà excedir els 10 minuts.
- En cas de selecció, els participants hauran d’enviar tant les partitures a treballar acabades com les parts individuals abans del dia 30 de juliol de 2021 (inclòs) en format digital a l’adreça ensems@gva.es
 
CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ PER A PARTICIPANTS OIENTS:
 
- Podrà participar com a oient qualsevol persona interessada sense límit d’edat ni nacionalitat.
- La participació és gratuïta i inclou la possibilitat d’assistir als assajos i classes obertes, així com de comentar i plantejar qüestions en les sessions col·lectives.
- Caldrà enviar un correu electrònic amb assumpte “Taller Ensems – Oient” sol·licitant la participació com a oient a l’adreça ensems@gva.es abans del dia 30 de juliol de 2021 (inclòs).
 

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info