Portada >  > notícies > Inscripcions obertes a la V edició Taller Ensems de Creació Sonora amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana
Orquestra de València a Ensems 2021

Orquestra de València a Ensems 2021

23 de de desembre de 2021

Inscripcions obertes a la V edició Taller Ensems de Creació Sonora amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana

L’Institut Valencià de Cultura juntament amb el Festival Ensems presenta la quarta edició del Taller de creació sonora Ensems per a compositors i compositores nacionals i internacionals, dins del marc de la celebració de la 44ª edició del Festival Ensems que se celebrarà a la ciutat de València entre els dies 16 i 25 de setembre de 2022. Les peces seleccionades seran treballades per una selecció d’intèrprets de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana dins de la programació de la 44ª edició del Festival Ensems de València.
DESTINATARIS
 
El Taller de creació sonora Ensems s’adreça principalment a estudiants menors de 35 anys que actualment cursen estudis de grau superior o màsters en composició, o professionals que acrediten haver conclòs la seua formació superior durant els darrers dos anys.
 
INSCRIPCIÓ
 
La data límit per realitzar la inscripció és el divendres 10 de juny de 2022 (inclòs). Per participar cal emplenar aquest formulari online, adjuntant el següent material:
 
⋅Breu biografia o CV (pdf).
⋅Partitura d’una obra acabada (pdf) incloent-hi si pot ser un enregistrament d’àudio mitjançant enllaç de descàrrega.
⋅Realització final de la partitura o fragments a treballar durant el taller (doc o pdf) mitjançant enllaç de descàrrega.
⋅Indicació de participació com a oient en cas de no selecció com a actiu.
 
BASES
 
Nombre de seleccionats: Es seleccionaran un total de 3 alumnes actius com a màxim.
 
Plantilla: La instrumentació màxima per a les obres del taller amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana serà la d’orquestra de cambra: flauta (2), oboè, clarinet (2) amb possible mutació a clarinet baix, fagot, trompa (2), trompeta, trombó, tuba, piano, percussió (3) (veure llista de percussió més avall*), violins (8), viola (4), violoncel (3) i contrabaix (2). S’acceptaran propostes a partir de 15 instrumentistes dins d’aquesta plantilla.
 
Comitè de selecció: Les obres seleccionades per un comitè de lectura constituït, per un/a compositor/a resident per determinar i el director convidat per la JOGV, Marcel Ortega. 
 
- La comunicació de la resolució de la convocatòria es durà a terme en el termini màxim de 30 dies comptant des de la data de termini de lliurament de documentació que especifica aquestes bases.
 
- Els compositors i compositores seleccionats seran convidats a participar en les taules rodones de presentació que es realitzaran abans del concert.
 
*Llistat de percussió possible: MARIMBA, VIBRÀFON, XILÒFON, GLOCKENSPIEL (LIRA), TIMBALS, BOMBO, TOMS, BONGÓS, CAIXA, CAMPANES TUBULARS, TAMS, PLATS, CRÒTALS I PETITA PERCUSSIÓ.
 
PLA DE TREBALL
 
El taller tindrà lloc entre els dies 22 i 23 de setembre de 2022 al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts Reina Sofia.
 
Els responsables del taller seran Marcel Ortega (director convidat de la JOGV) i el/la compositor/a resident, que guiaran els participants en la preparació, assaig i eventual correcció i millora de la música.
 
PROGRAMACIÓ DEL TALLER:
 
22 de setembre de 2022 de 10h a 14h i de 15h a 18h a la sala de Cor B del Palau de les Arts Reina Sofia: taller amb Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana sota la direcció de Marcel Ortega.
23 de setembre de 2022 a les 15h al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts Reina Sofia: assaig general Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana sota la direcció de Marcel Ortega previ al concert.
23 de setembre de 2022 a les 18h al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts Reina Sofia: concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana sota la direcció de Marcel Ortega de presentació de les obres seleccionades. 
 
CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ PER ALS PARTICIPANTS ACTIUS:
 
- La participació és gratuïta. Les persones seleccionades hi participaran en condició de becades i rebran un certificat acreditatiu del taller, que inclou la lectura, guia i enregistrament de les propostes sonores presentades.
- L’organització es reserva la possibilitat de seleccionar alguna de les obres per estrenar-les en una futura edició d’Ensems, amb el consentiment de l’autor.
- Es podran proposar fragments curts per a explorar al taller, o bé una peça sencera. En qualsevol cas la totalitat d’allò proposat no podrà excedir els 10 minuts.
- En cas de selecció, els participants hauran d’enviar tant les partitures a treballar acabades com les parts individuals abans del dia 10 de juliol de 2022 (inclòs) en format digital a l’adreça ensems@gva.es
 
CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ PER A PARTICIPANTS OIENTS:
 
- Podrà participar com a oient qualsevol persona interessada sense límit d’edat ni nacionalitat.
- La participació és gratuïta i inclou la possibilitat d’assistir als assajos i classes obertes, així com de comentar i plantejar qüestions en les sessions col·lectives.
- Caldrà enviar un correu electrònic amb assumpte “Taller Ensems – Oient” sol·licitant la participació com a oient a l’adreça ensems@gva.es abans del dia 10 de juliol de 2022 (inclòs).

 

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express





Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info