Portada >  > notícies > Inscripcions obertes a la V edició Taller Ensems de Creació Sonora amb Quatuor Diotima
Ensemble Mosaik a Ensems 2021

Ensemble Mosaik a Ensems 2021

23 de de desembre de 2021

Inscripcions obertes a la V edició Taller Ensems de Creació Sonora amb Quatuor Diotima

L’Institut Valencià de Cultura juntament amb el Festival Ensems presenta la quarta edició del Taller de creació sonora Ensems per a compositors i compositores nacionals i internacionals, dins del marc de la celebració de la 44ª edició del Festival Ensems que se celebrarà a la ciutat de València entre els dies 16 i 25 de setembre de 2022. Les peces seleccionades seran treballades pel Quatuor Diotima dins de la programació de la 44ª edició del Festival Ensems de València.
DESTINATARIS
 
El Taller de creació sonora Ensems s’adreça principalment a estudiants menors de 35 anys que actualment cursen estudis de grau superior o màsters en composició, o professionals que acrediten haver conclòs la seua formació superior durant els darrers dos anys.
 
INSCRIPCIÓ
 
La data límit per realitzar la inscripció és el 10 de juny de 2022 (inclòs). Per participar cal emplenar aquest formulari online, adjuntant el següent material:
 
⋅Breu biografia o CV (pdf).
⋅Partitura d’una obra acabada (pdf) incloent-hi si pot ser un enregistrament d’àudio mitjançant enllaç de descàrrega.
⋅Realització final de la partitura o fragments a treballar durant el taller (doc o pdf) mitjançant enllaç de descàrrega.
⋅Indicació de participació com a oient en cas de no selecció com a actiu.
 
BASES
 
Nombre de seleccionats: Es seleccionaran un total de 3 alumnes actius com a màxim.
 
Plantilla: La instrumentació màxima per a les obres del taller amb el Quatuor Diotima serà la següent: violí 1, violí 2, viola, violoncel i electrònica* (opcional). 
 
Comitè de selecció: Les obres seleccionades per un comitè de lectura constituït, per el/la compositor/a resident, a determinar, i els membres del Quatuor Diotima. 
 
- La comunicació de la resolució de la convocatòria es durà a terme en el termini màxim de 30 dies comptant des de la data de termini de lliurament de documentació que especifica aquestes bases.
 
- Els compositors i compositores seleccionats seran convidats a participar en les taules rodones de presentació que es realitzaran abans del concert.
 
*En el cas de que l’electrònica necessite d’un tècnic de difusió sonora, deurà fer-se càrrec el/la mateix/a compositor/a.
 
PLA DE TREBALL
 
El taller tindrà lloc el dia 23 de setembre de 2022. Els responsables del taller seran els membres de Quatuor Diotima i el/la compositor/a resident, que guiaran els participants en la preparació, assaig i eventual correcció i millora de la música.
 
PROGRAMACIÓ DEL TALLER:
 
23 de setembre de 2022. Panell de lectura i audició pública de les obres seleccionades. Cada compositor/a tindrà un màxim d’1 hora de treball de la seua peça amb el grup.
 
CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ PER ALS PARTICIPANTS ACTIUS:
 
- La participació és gratuïta. Les persones seleccionades hi participaran en condició de becades i rebran un certificat acreditatiu del taller, que inclou la lectura, guia i enregistrament de les propostes sonores presentades.
- L’organització es reserva la possibilitat de seleccionar alguna de les obres per estrenar-les en una futura edició d’Ensems, amb el consentiment de l’autor.
- Es podran proposar fragments curts per a explorar al taller, o bé una peça sencera. En qualsevol cas la totalitat d’allò proposat no podrà excedir els 10 minuts.
- En cas de selecció, els participants hauran d’enviar tant les partitures a treballar acabades com les parts individuals abans del dia 10 de juliol de 2022 (inclòs) en format digital a l’adreça ensems@gva.es
 
CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ PER A PARTICIPANTS OIENTS:
 
- Podrà participar com a oient qualsevol persona interessada sense límit d’edat ni nacionalitat.
- La participació és gratuïta i inclou la possibilitat d’assistir als assajos i classes obertes, així com de comentar i plantejar qüestions en les sessions col·lectives.
- Caldrà enviar un correu electrònic amb assumpte “Taller Ensems – Oient” sol·licitant la participació com a oient a l’adreça ensems@gva.es abans del dia 10 de juliol de 2022 (inclòs).

 

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info