Spanish Brass

Spanish Brass

Orquestra de València

Orquestra de València

Josep Vicent

Josep Vicent

Orquestra de València i Spanish Brass

ORQUESTRA DE VALÈNCIA

Va ser creada el 1943 sota la direcció de Joan Lamote de Grignon. En la seua dilatada vida musical cal destacar sortides a l'estranger, com la de França i Anglaterra (1950), Itàlia i Turquia amb Mstislav Rostropóvitx com a solista (1996), Alemanya (2002) i Àustria i Txèquia amb Joaquín Achúcarro al piano (2008) a més d'actuacions en els festivals internacionals Schleswig-Holstein i Tage der Neuer Musik de Zuric.

Han estat directors titulars H. von Benda, N. Annovazzi, H. Unger, J. Iturbi, E. García Asensio, Pedro Pirfano, García Navarro, Martínez Colom, Benito Lauret, Manuel Galduf i Miguel Ángel Gómez Martínez i Yaron Traub. Des de setembre de 2017 el Director Titular i Artístic de l'Orquestra és Ramón Tebar.

Entre els directors convidats figuren A. Argenta, C. Krauss, H. Unger, J. Martinon, S. Celibidache, R. Chailly, V. Fedoseyev, K. Penderecki, I. Menuhin, P. Maag, H. Rilling, I . Temirkanov, J. López Cobos, G. Albrecht, FP Decker, R. Frühbeck de Burgos, G. Herbig, A. Litton, Z. Mehta, G. Noseda, J. Panula, G. Pehlivanian, el Sr. Plasson, C . Rizzi, P. Steinberg, W. Weller, Valery Gergiev, etc.

Entre els solistes que han col·laborat amb la formació destaquen, Barenboim, Brailowski Buchbinder, Iturbi, Hahn, Harrell, Kremer, Lupu, Maiski, Mintz, Oistrakh, Pires, Pogorelich, Rachlin, Rostropóvitx, Rubinstein, Segòvia, Shaham, Sokolov, Stern, Szeryng, Vengerov, Volodos, Yepes o Zabaleta.

L'Orquestra té la seua seu al Palau de la Música de València.

SPANISH BRASS

Amb prop de 30 anys de trajectòria en el món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol. A més d'haver participat en alguns dels festivals més importants de música i de fer gires per tot el món, ha tocat en la gala dels Premis Príncep d'Astúries el 1995, han gravat la música de l'obra teatral La Fundació de Buero Vallejo per el Centre Dramàtic Nacional i la banda sonora de la pel·lícula Descongélate, de Félix Sabroso, per a la productora el Desig. En 2017 han rebut el I Premi Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana.

Ha publicat vint-i-treballs discogràfics, entre ells un DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seues múltiples facetes: Luur-Metalls Spanish Brass Quintet (1996), No Comment (1998), L'Escala de Jacob (2000), SPANISH BRASS Luur Metalls & Friends (2001), Delicatessen (2002), Camins d'Espanya (2003), Absolute amb Christian Lindberg i Ole E. Antonsen (2004), Gaudí'um (2005), Metàl.lics (2006), Retaule de Nadal amb l'Orfeó Valencià Navarro Reverter (2006), SBALZ Brass Ensemble (2007), Brass and Wines amb Steven Mead (2008) i Brassiana amb Lluís Vidal Trio (2008), The Best of Spanish Brass (2009), SBLM (2009), Tell me a Brass Story (2012), viBRASSions (2012), Metalls d'Estil amb Pep "Botifarra" (2013), 25 (2014) sublim Christmas (2014) i Brass Brass Brass (2016).

Paral·lelament a l'activitat de concerts, Spanish Brass organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround (www.brassurround.com) on es reuneixen cada any destacats solistes internacionals, grups i professors de metall de major prestigi internacional.

El grup està patrocinat per Buffet Group i toca amb trompetes B & S, trompa Hans Hoyer, trombó Courtois i tuba Melton. A més, rep suport de l'Institut Valencià de Cultura i del Ministeri de Cultura-INAEM.

Espectacles

Orquestra de València i Spanish Brass

26 d'd'abril de 2019 · Sala Iturbi del Palau de la Música de València

Orquestra de València i Spanish Brass

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info