Portada >  > programació > Alberto Bernal i Frames Percussion
Frames Percussion - Miquel Àngel Vich

Frames Percussion - Miquel Àngel Vich

Alberto Bernal

Alberto Bernal

Alberto Bernal i Frames Percussion

Alberto Bernal

Compositor o artista sonor de procedència clàssica i variades influències, amb treballs emmarcats prop del punt d'inflexió entre situacions de concert i altres disciplines com la instal·lació, la performance o el videoart.

Comença els seus estudis musicals a Madrid i Salamanca, traslladant-se seguidament a Alemanya, on estudia Composició i Música Electroacústica amb Mathias Spahlinger, Messies Maiguashca i Peter Ablinger.

La seua obra és, sobretot, una recerca i deconstrucció del límit entre allò estètic i allò sociopolític, així com entre els diferents àmbits perceptius tradicionals (so, imatge, paraula, percepció quotidiana).

El seu treball ha estat presentat en diversos llocs d'Europa, Amèrica i Àsia, i reconegut per mitjà de diversos premis i beques: Festival Internacional de Darmstadt (2002 i 2004), Fundació Humboldt, DAAD / Fundació La Caixa, Ministerio de Cultura, Institut Goethe , Comunidad de Madrid, SWR Stuttgart, Academia Europea, Residencia de Estudiantes, Casa Velázquez o Escorxador de Madrid.

Al costat de la seva activitat com a compositor, manté un treball intens com a divulgador, publicant regularment articles en diversos mitjans i impartint cursos i conferències sobre composició, estètica, anàlisi i nous mitjans en diverses institucions. Actualment és codirector de l'Màster en Composició Electroacústica de CSKG (Madrid) i professor d'Anàlisi i Tècniques de Composició al Conservatorio Superior de Música de Aragón.

FRAMES Percussion

FRAMES Percussion, grup de percussió dedicat al repertori de nova creació, representa el talent i el compromís amb la música del seu temps. Format per una nova generació de percussionistes del nostre país, el grup neix amb la intenció d'afrontar els programes més exigents del repertori actual, amb una cuidada preparació i el màxim respecte als nous llenguatges compositius.

L'impacte de la seva presentació l'any 2014, amb la interpretació d'un ambiciós programa de música postminimalista nord-americana, ha portat el grup a realitzar una incessant activitat al voltant d'aquest repertori fins a la temporada vigent. Vinculat en els seus inicis a Joventuts Musicals de Catalunya i a l'Escola Superior de Música de Catalunya, el grup ha participat en els cicles Sampler Sèries, Escenes i el Servei Educatiu de L'Auditori de Barcelona, Cicle OUT.SIDE, Festival Mixtur, Festival Mutek BCN, "Jóvenes Intérpretres" de la Fundación Juan March i ENSEMS Festival Internacional de Música Contemporània de València entre d'altres.

El repertori de FRAMES inclou algunes de les obres més icòniques de la música per a ensemble de percussió i ha col·laborat i estrenat obres de compositores com Luís Codera Puzo, Núria Giménez-Comas i Sirah Martínez, Yukiko Watanabe, Cathy van Eck, Ruud Roelofsen o Pablo Carrascosa. A més, el grup ha creat espectacles interdisciplinaris com 5.100 (m/s) amb Joan Català o Out of the [CAGE], un concert escenificat de caràcter educatiu.

Des de la temporada 2019/20, el grup rep el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals, consolidant a FRAMES com un dels ensembles catalans amb més projecció del panorama de les noves músiques.

Espectacles

Alberto Bernal i Frames Percussion

07 de maig de 2021 · EACC Espai d'Art Contemporani de Castelló

Alberto Bernal i Frames Percussion

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info