Portada >  > programació > Ensemble Container - Generation Kill
[ensemble container]

[ensemble container]

Amb la col·laboració de la Hochschule für Musik de Basilea - FHNW

Amb la col·laboració de la Hochschule für Musik de Basilea - FHNW

06 de maig de 2019

Ensemble Container - Generation Kill

Ensemble Container

El projecte que Container Ensemble porta a terme és la creació d'un programa/ performance de música contemporània i experimental que ens convida a reflexionar sobre les conseqüències socials i personals de l'era digital.
Luciano Azzigotti, co-direcció artísticaa
Roberto Maqueda, percussió i co-direcció artística
Leo Morello, violoncel
Carlo Sega, guitarra elèctrica
Victor Barceló, percussió
Miguel Ángel García, percussió
Haize Lizarazu, piano, teclat  i responsable artística
Jacobo Hernández, violí
Joan Jordi Oliver, saxòfon

El concert té com a pilar central Generation Kill, del compositor belga Stefan Prins. Aquesta obra, que ha marcat un punt d'inflexió en la creació actual de l'última dècada, és una reflexió dels conflictes bèl·lics esdevinguts fa uns anys en països com l'Iraq i l'Afganistan, on la tecnologia i l'ús que se li ha donat a aquesta a través de dispositius com els drones, ha fet que les vides humanes siguen vistes pràcticament com avatars en un món virtual.

Generation Kill, escrita per a quatre performers amb controladors de PlayStation 3, percussió, guitarra, violí, violoncel, live-electronics i live-vídeo (en quatre canals), ens presenta la manipulació virtual i en viu com a eina de creació i de crítica o denúncia al mateix temps, ja que cada performer (amb controlador PS3) manipula i juga amb un dels instrumentistes fent-nos reflexionar sobre les nostres pròpies accions i la suposada llibertat amb la que les executem. Com a espectador d'aquest treball, un no sap bé si el que sent i veu és el músic real o el seu avatar controlat pel performer, ja que les projeccions es superposen a la pròpia realitat.

El programa es completarà amb altres dues obres que utilitzen el mitjà electrònic i digital i que emmarcaran l'exposat anteriorment. Dues obres dels compositors Cathy van Eck, Wings, i Jorge Sánchez-Chiong, Asesino sin razón, els que posseeixen un llenguatge sonor molt personal. Van Eck treballa amb la relació entre micròfons i altaveus utilitzats com a instruments. En aquesta obra, es juga amb la relació bàsica entre ambdós aparells: el feedback. Tres performers manipulen aquest feedback movent-se pel espai amagats després de tres panells blancs, que permeten passar o bloquejar aquest so segons el moviment que creen. A més, assistirem a l'estrena d'una nova obra de encàrrec del compositor Joan Gómez Alemany.

Programa:

Joan Gómez Alemany (1990) - TV (TeleVision) = TN (TransNacional) = TNT (TurnerNetworkTelevision) (TriNitroToulene) (2019) (8')
Encàrrec del Festival Ensems

Jorge Sánchez-Chiong (1969) -  Asesino sin razón (2013) (8')

Cathy Van Eck  (1979) - Wings (2007-2008) (9')

Stefan Prins (1979) - Generation Kill (2012) (25’)

Programació

06/05/2019  20:00hSala García Navarro del Palau de la Música de ValènciaConcerts '19

Videos

Ensemble Container - Custom #1.2 Óscar Escudero

Custom #1.2 (2016/17), for performer, ensemble, video and electronics Óscar Escudero Sinfonietta Container Violí: Víctor Flores Viola: Juliette Kowalsky Violoncel: Elena Domínguez Saxo: Diego Carretero Fagot: Hae Won Oh Flauta: Javier Barco Piano: Sinforosa Petralia Percussió: Pablo Paz Performer: Gloria Jaramillo Miguel Morán, director IX Ciclo de Música Actual de Badajoz Sociedad Filarmónica de Badajoz - CNDM 13/12/2017 - Teatro López de Ayala

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info