Portada >  > programació > Grup Mixtour
Entrades
Grup Mixtour

Grup Mixtour

20 de de setembre de 2022

Grup Mixtour

Biografies

Col·lectiu fundat el 2011 per cinc músics de destacada trajectòria en l'àmbit de la creació musical que uneix l'excel·lència artística i el diàleg directe amb el públic que acudeix als seus espectacles. D'esta manera, els concerts s'estructuren al voltant de dos elements principals: una posada en escena cuidada per a trencar la barrera existent entre la creació contemporània i els assistents; i una dinàmica revitalitzada amb una programació oberta a la combinació de diferents estètiques musicals. En definitiva, este enfocament alternatiu al concert clàssic vol que el públic descobresca i gaudisca amb una nova cara de la música contemporània. Han realitzat projectes multidisciplinaris (Liszt Tour Aniversari, Toys & Tierkreis, Dance!) que s'han presentat en festivals i espais de tot Espanya. Han interpretat peces d'Adrián Borredà, Francisco Coll, Heera Kim, Carlo Ciceri, John Adams o George Crumb.

Eduardo Raimundo, clarinet solista

Pablo Rus Broseta, director musical

 

Gemma Goday, flauta

Daniel Fuster, oboe

 Alejandro Villanueva, clarinet

Santiago Pla, trompa

Jose Vicente Climent, tuba

Mayte Pardo, arpa

Juanjo Llopico Puig, percussió

 Víctor Trescolí, piano

Mario Pérez, violí

Alicia Salas, viola

Josep Trescolí, violoncel

Laura Asensio, contrabaix


 

Programa 

Dufay Arrangements (2003/04) Isabel Mundry (1963) 30’

Star-isles (Obra encàrrec de l'Institut Valencià de Cultura, 2022) Carlos Fontcuberta (1977) 12

In extremis (1998) Georges Aperghis (1945) 15' 

Drawing for 8 players (2004) Toschio Hosokawa (1955) 15’

Dufay Arrangements (2003/04) Isabel Mundry (1963) 14'


Notes al programa

Una visió introspectiva i personal sobre el cicle de la vida i l'existència humana, fruit d'aquests anys de pandèmia mundial. Anys intensos que han convidat a una reflexió sobre la vida, la societat i el món. Vivim en continu moviment, però quan toca parar, perviuen els pilars de la nostra existència: rutines i amor. L'ordre i l'aparença canvien, però perdura l'essència. Què és el cicle de la vida sinó una mera repetició d'esdeveniments que asseguren la continuació de la nostra espècie?

Cicles es basa en els arranjaments de Dufay per Mundry com a fil conductor del projecte. Unes cançons d'amor de Dufay que presenten, uneixen i acomiaden les composicions de Fontcuberta, Arpeghis i Hosokawa. L'amor, una constant intermitent de la nostra existència, que és més necessari que mai per a superar el present.

La compositora Isabel Mundry pren els motets de Dufay i els posa en un context sonor en el qual la seua antiguitat es refracta a través d'una sensibilitat actualitzada. Aconsegueix això en gran part a través de la instrumentació i mitjançant la creació d'un entorn auditiu misteriós en el qual les peces de Dufay es reprodueixen i adquireixen una ressonància emocional nova i il·luminadora. Per això, Dufay arrangements  no es poden considerar simplement com a arranjaments de la música original del compositor franc flamenc del segle XV Guillaume Dufay. 

In extremis, de Georges Aperghis, estrenada en 1999 per l'Ensemble Ars Nova i el director Philippe Nahon, segueix la singularitat pròpia d'aquest compositor que resideix en la utilització d'una lògica no lineal, és a dir, en l'aplicació d'un model compositiu en el qual l'organització dels elements no segueix línies de subordinació jeràrquica, sinó que qualsevol element pot afectar o incidir en qualsevol altre, tant en la concepció com en l'evolució i transformació d'altres elements de l'estructura sense importar la seua posició recíproca. 

Toshio Hosowaka, comenta sobre la seua peça Drawing: "vaig somiar que encara estava en el ventre de la meua mare. Al principi estava en completa pau- la unió amb el cos matern. Llavors, els batecs del seu cor van començar a ressonar amb duresa i vaig sentir la pressió d'un procés que s'iniciava: el naixement. Nàixer: una cosa difícil, que et pot portar tant a la vida com a la mort! En aquest somni molt real, vaig sentir una multitud de sentiments primitius: angoixa, pressió, por, desig i finalment alegria de nàixer. Volia expressar-los musicalment, dibuixant les grans línies". Peça estrenada per l'Ensemble Recherche en 2004.

 

Programació

20/09/2022  20:00hTeatre Martín i Soler del Palau de Les ArtsConcerts

Preus: Entrada lliure amb invitació fins completar aforament

Videos

Dance! - Grup Mixtour

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info