Portada >  > Programació > Masterclass Stefano Gervasoni
Amb la col·laboració de la Fundació SGAE

Amb la col·laboració de la Fundació SGAE

10 de maig de 2019

Masterclass Stefano Gervasoni

Stefano Gervasoni - Carlos Mena

Classe magistral de composició d'Stefano Gervasoni dirigida a estudiants i professorat de música i oberta al públic. Entrada gratuïta, fins completar aforament.
Stefano Gervasoni, nascut a Bergamo el 1962, va començar a estudiar composició en 1980 amb el consell de Luigi Nono: aquesta trobada, juntament amb Brian Ferneyhough, Peter Eötvös i Helmut Lachenmann, va resultar decisiva per a la seua carrera. Després d'assistir al Conservatori Giuseppe Verdi a Milà, Stefano Gervasoni va estudiar amb György Ligeti a Hongria el 1990 i després, el 1992, va assistir al Curs IRCAM de Composició i en Informàtica Musical a París. Els primers tres anys a França van iniciar la carrera internacional de Gervasoni que finalment el va portar a ser artista en residència a Villa Medici a Roma per al bieni 1995-1996.

Amb encàrrecs de prestigioses institucions com WDR, SWR, Orchestra Nazionale della RAI, Münchner Kammerorchester, Festival d'Automne a París, Radio France, IRCAM, Casa da Musica a Porto, Festival Archipel a Ginebra, Divertimento. Ensemble a Milà, Ensemble Intercontemporain, Ensemble Modern, Ensemble Contrechamps a Ginebra, Maerzmusik a Berlín, Ars Musica Bruxelles, Festival Musica a Estrasburg, Ministeri francès de Cultura, Milan Teatre alla Scala i Suntory Hall a Tòquio. Stefano Gervasoni s'ha establert com un dels compositors italians més importants de la seua generació. El seu catàleg, que inclou música de cambra i vocal, concerts, obres per a orquestra, conjunt i òpera (Limbus-Limbo), encarregat del 50 aniversari de Percussions de Strasbourg (2012), va ser publicat per primera vegada per Ricordi, a partir del 1987  i després, a partir de 2000, per Suvini Zerboni.

Un CD monogràfic titulat Antiterra, que presenta les peces An, Animato, Antiterra, Least Bee, Godspell i Epicadenza, publicat el 2008 per Aeon, és testimoni d ' «un món sonor de gran riquesa, subtilesa, refinament, expressiu però també orgànic. que capta l'atenció immediatament » (Philippe Albera). Altres col·leccions d'enregistraments monogràfiques inclouen el CD Harmonia Mundi a la sèrie Musique Française d'Aujourd'hui (Ensemble Contrechamps), el CD Stradivarius de Divertimento Ensemble i el CD Dir-in dir llançat en 2014 per Winter & Winter (Académie Charles Cros preu i Diapason d'or a frança). Un recent CD de Winter & Winter, llançat en 2016, titulat Li pré inclou els tres llibres d'un cicle de piano.

Guanyador de nombrosos premis, inclòs el recent Premi della Crítica Musical "Franco Abbiati" (2010), el seu treball li ha permès obtenir una beca a la Fondation des Treilles a París (1994) i en el DAAD a Berlín (2006) i compositor en residència al Domaine de Kerguéhennec durant el període 2008-2010. També ha estat convidat a ensenyar al Darmstadt Ferienkurse, en els cursos organitzats per la Fundació Royaumont (París), a la Universitat Toho de Tòquio, al Festival International di Campos do Jordão al Brasil, al Conservatori de Xangai, a la Universitat de Columbia. (Nova York), a la Universitat de Harvard (Boston) i al Festival Internacional de Música Takefu. Ha estat compositor en residència al Conservatori de Lausana (2005) i a l'Acadèmia d'Estiu de Yellow Barn (Vermont, 2016). A més, va ser professor visitant a l'ESMUC de Barcelona durant l'any acadèmic 2012-13.

Des de 2006, Stefano Gervasoni ha ocupat un lloc docent regular com a professor de composició en el prestigiós Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París. El musicòleg Philippe Albera va escriure un llibre substancial sobre el treball de Stefano Gervasoni, Stefano Gervasoni. Li parti pris des sons, publicat el 2015 per Editions Contrechamps (Ginebra).

Programació

10/05/2019  12:00hConservatori Superior de Música de València Joaquín RodrigoTrobades de Composició

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info