Portada >  > Programació > Masterclasss Elena Rykova
Amb la col·laboració de la Fundació SGAE

Amb la col·laboració de la Fundació SGAE

03 de maig de 2019

Masterclasss Elena Rykova

Elena Rykova

Classe magistral de composició d'Elena Rýkov dirigida a estudiants i professorat de música i oberta al públic. Entrada gratuïta, fins completar aforament.
Elena Rykova és una compositora experimental i artista nascuda el 1991. El seu treball incorpora diverses disciplines de l'art. En la seua música, es reuneixen instruments estesos propis de Dakota del Nord i objectes que creen situacions performatives amb una forta presència visual. Mapeja el seu món sonor en paper, dibuixant les seues partitures a mà sent regularment exposades en museus d'art contemporani. Els seus interessos són amplis; des decorrelacions entre la cartografía musical i la coreografia sonora, prestant atenció als objectes que transmeten so parlat que descriuen el comportament humà, creant mapes com a forma d'anàlisi de pensament creatiu. El seu objectiu últim és la interconnexió entre els moviments propis de la dansa i els gestos funcionals dels músics i la influència de partitures gràfiques en els intèrprets. La interpretació i la seua relació amb la partitura com un objecte parlat, converteix el context des de dins del context i la seua coexistència amb microsituacions (intèrpret-intèrpret) en les peces musicals.

Va estudiar composició, piano i direcció al Col·legi Especial de Música de Ufa, Rússia. Va prosseguir com a compositora en el Conservatori Estatal de Moscou (2010 - 2015) al costat del professor Yuri Kasparov. Des d'octubre de 2015 va estudiar un màster en composició en Hochschule für Musik und Tanz Köln amb el professor Johannes Schöllhorn a Alemanya. Actualment Elena és candidata a un doctorat en la Universitat d'Harvard, estudiant composició amb el professor Chaya Czernowin i el professor Hans Tutschku.

2017 - Exposició Agora Arts, Acadèmia d'Arts a Berlín, Alemanya
2016 - Premi RheinSilber a la Biennal de Nous Talents a Colònia, Alemanya
2016 - Beca de l'Acadèmia d'Arts a Berlin, Alemanya
2016 - Representa Rússia durant el ISCM - Jornades Mundials de la Música a Tongyeong, Corea del Sud
2015 - Premi Internacional Frederic Mompou a Barcelona, Espanya
2014 - finalista del major premi nacional independent de Rússia en Art contemporani «Premi Kandindky»
2013 - Nominada al Gaudeamus Muziekweek 2013, Països Baixos

Programació

03/05/2019  12:00hConservatori Superior de Música de València Joaquín RodrigoTrobades de Composició

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info