Portada >  > Programació > Taller XEnsems per a famílies - Metròpolis, Sonar i dansar la ciutat

11 de maig de 2019

Taller XEnsems per a famílies - Metròpolis, Sonar i dansar la ciutat

Sonia Megías i Cristina Cubells

El projecte pedagògic d’enguany, titulat “Metròpolis: sonar i dansar la ciutat”, està centrat en el concepte de “territori acústic” formulat per Brandon LaBelle. LaBelle analitza els llocs que han determinat l’espai concebut com a públic i privat per a reformular-los desde la veu com l’element que construeix l’entitat sonora del nostre cos i ens convida a explorar-lo, éssent aquest el primer territori acústic que hem d’habitar, conèixer i compartir.
En aquest taller d’ X_ENSEMS, dirigit a famílies i obert a públic general, desenvoluparem dinàmiques a través de les quals construirem una relació crítica i creativa amb la veu, el cos i el moviment; així com noves formes d’habitar l’entorn.


Treball en sala / 10:30h

ESPAI DEL SO I LA VEU
Introduirem dinàmiques partint de la veu com l'element que defineix el territori acústic i els espais sonors quotidians. Experimentarem amb les possibilitats de la nostra veu per a generar interacció i definir un nou espai, més enllà dels límits que ofereix l'experiència visual.

ESPAI DE L'ESCOLTA
Desenvoluparem “microgeografies sonores" per mitjà d'un treball de sensibilització i escolta crítica.

NOUS MATERIALS COMPOSITIUS
Treballarem per mitjà de nous materials compositius, com és el cas de la partitura tàctil The Time in a Thread de la compositora i ens endinsarem en el món de les textures musicals per mitjà de la tècnica del soundpainting.

ESPAI DE TRÀNSIT
Desenvoluparem diverses formes d'interacció i de construcció de nous espais amb l’obra Por la sombra del camino de los elefantes, de Llorenç Barber (1980).


XVI Recorregut sonor per la ciutat / 13h (sortida desde la Nau)

El so involucra el cos i genera diverses formes de connexió amb l’entorn: és capaç de proposar-nos nous itineraris, recorreguts que permeten la participació, el contacte i l'intercanvi socio-cultural entre tots els que hi transiten. En aquest recorregut sonor per la ciutat, sortirem desde La Nau i proposarem un itinerari per carrers, places i jardins, tot explorant les relacions especifiques del nostre cos amb l’entorn i les seves possibilitats creatives. Us hi esperem!

Cristina Cubells, pedagoga
Sonia Megías, compositora

Programació

11/05/2019  10:30hSala Matilde Salvador – Universitat de València LA NAU

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info