Portada >  > Programació > Trío Feedback
En coproducció amb el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM)

En coproducció amb el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM)

Amb la col·laboració de Kunststiftung NRW

Amb la col·laboració de Kunststiftung NRW

del 18 fins al 19 de setembre de 2020

Trío Feedback

Biografies

Esteban Algora, acordió
Ricard Capellino, saxofons
Dario Calderone, contrabaix

Programa

José Manuel López López (1956) Trío IV_Feedback (2017-2018)
Yasuko Yamaguchi (1969) Stein.Wasser.Licht** (2020) – Estrena encàrrec de Kunststiftung NRW
José María Sánchez-Verdú (1968) Sphaerae (2018)
Àngela Gómez (1991) Retorns* (2020) – Estrena encàrrec CNDM
Manuel Rodríguez Valenzuela (1980) T(t)-blocks (extended) b+b2+f+g* (2020) – Estrena encàrrec CNDM

Etern retorn…

Entre 1883 i 1885, el filòsof alemany Nietzsche va escriure el seu llibre Also sprach Zarathustra. En aquest, aborda la teoria de "l'etern retorn" i en què, entre els molts conceptes mítics, filosòfics, etc. el sentit del temps circular i de tot allò que ja hi ha succeït tornarà a ocórrer, però no d'una manera repetitiva exacta del mateix sinó com un fet canviant, dotant cada moment temporal com únic i etern.

Aquest retorn, entés com retroaliment (feedback) individual i col·lectiu d’escolta, és el que dóna cos al concert que presenta el trio feedback des de les diferents perspectives i pensaments de cinc compositors actuals.

Exemple d'aquest moviment circular, és l'obra Spherae (2018) del compositor José María Sánchez-Verdú, inspirada pel pensament cosmogònic de Dante i la seua Divina Commedia. Per altra banda, el Trío IV_Feedback (2017-2018) del compositor José Manuel López López ens tracta d'apropar finestres temporals mitjançant la combinatòria dels sons diferencials produïts pels instruments i que donen vida al discurs en forma de moviment intern.

Junt amb aquestes dues anteriors, es presenten al concert tres estrenes absolutes: Retorns (2020) de la compositora valenciana Àngela Gómez en què el concepte del gest i el record auditiu de materials sonors són el motor general del discurs. El terreny de l'homogeneïtat i diferències idiomàtiques dels tres instruments que conformen el trio Feedback (saxo, contrabaix i accordió) vindrà materialitzat amb l'obra Stein.Wasser.Licht (2020) de la compositora japonesa Yasuko Yamaguchi, i amb T(t)-blocks (extended) b+b2+f+g, de Manuel Rodríguez Valenzuela, el material, la diferent manera d'exposar-lo i les diferents connexions/contextos, ens aproparan a una visió quasi calidoscòpica inspirat en origen al videojoc del Tetris.

Totes les obres estan dedicades i destinades al Trio Feedback.

Programació

18/09/2020  20:00hTeatre Martín i Soler del Palau de Les ArtsConcerts '20
19/09/2020  19:30hAuditori i Palau de Congressos de CastellóConcerts '20

Coorganitza

Col·labora

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info