Portada >  > programació > Vertixe Sonora
Vertixe Sonora

Vertixe Sonora

xacobeo

xacobeo

diputación de pontevedra

diputación de pontevedra

Vertixe Sonora

Des de la seua aparició el 2011, Vertixe Sonora es va convertir en un autèntic revulsiu de la societat gallega. La seua presència en tot el territori i la seua permanent estrena d'obres noves permet que Galícia participi de la creació sonora internacional amb un protagonisme actiu i desafiant. Un referent insubstituïble per a l'última generació internacional de compositors que troba en les seues produccions l'oportunitat de desenvolupar propostes musicals amb una perspectiva global i en permanent estat de convulsió, en recerca de l'excel·lència artística.

Vertixe Sonora desenvolupa una programació diversificada que dinamitza l'ecosistema musical europeu, afavorint l'intercanvi i la cohesió a través de la música del nostre temps. Els cicle Música i Art: Correspondències Sonores al CGAC, Do Audible (trobada entre la música, la ciència, l'art i el pensament contemporanis), el Festival MIHLSonsXXI a la ciutat de Lugo i el Festival Internacional de Creació de Música Contemporània Vertixe Sonora són algunes de les contribucions que estan renovant l'audiència musical a Galícia.

Premi Martín Codax 2016 de Música clàssica contemporània, ha realitzat 135 estrenes absolutes de compositors de 32 països. A Espanya va portar el seu repertori a la Mostra Sonora de Sueca, Festival XXXVI Encontre Internacional de Compositors a Mallorca, Cicle BBVA de Música Contemporània de Bilbao, Festival SÓN de Madrid, Festival SMASH de Sansebastián, Festival Bernaola de Vitòria, ensemble resident del Festival Mixtur de Barcelona i al XXVII Premi Joves Compositors Fundació SGAE_CNDM 2016 a l'Auditori 400 del Museu Nacional del Centre d'Art Reina Sofia.

El seu reconeixement internacional li ha permès estar present al Festival Oh Ton d'Oldenburg (Alemanya), Festival Electr()cution de Brest (França), Levande Musik a Goteborg i Samtida Musik d'Estocolm (Suècia), Festival Síntesi en Guarda i Castell Blanc (Portugal), Festival de Música Nova de Monterrey (Mèxic) o CSUF New Music Sèries del Meng Fall Fullerton a Califòrnia (EUA), ensemble resident del Festival soundscape de Cesena (Itàlia). El 2019 els portarà a Festival Carreró del Soroll a Guanajuato (Mèxic), Festival Música Viva a Lisboa (Portugal) i les ciutats de Basilea (Suïssa), Porto (Portugal) i Estrasburg (França).

La seua tasca ha estat recollida en els documentals Correspondències Sonores (2013) de Manuel Del Río i Sonutopias (2014) de l'campUSCulturae de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Ha enregistrat per al segell Wergo el cicle Die Wanderung de la compositora Lula Romero, i durant el 2019 gravarà per al segell NEOS un monogràfic sobre el compositor mexicà Víctor Ibarra.

Videos

Vertixe Sonora

MANUEL R VALENZUELA - 24 - II & III mov. (2012) for acoustically amplified cello and piano 10 hands (pianist + 4 performers) MÚSICA E ARTE: CORRESPONDENCIAS SONORAS - CGAC https://www.youtube.com/playlist?list... EXHIBITION: MIGUEL PALMA. MODERN DISCOMFORT http://cgac.xunta.gal/EN/exposicion-d... 16 May 2013 CGAC Centro Galego de Arte Contemporáneo, Santiago de Compostela Music and Art: Sound Correpondences 2013 VERTIXE SONORA Thomas Piel - cello / David Durán - piano / Rubén Barros, Pablo Coello, Harina Takebe, Diego Ventoso - performers Vídeo: Manuel del Río

Espectacles

Vertixe Sonora - Flux

11 de de maig de 2019 · Sala García Navarro del Palau de la Música de València

Vertixe Sonora - Flux

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info