Portada >  > Trobades de composició > Elena Rykova
Elena Rykova

Elena Rykova

Elena Rykova

Elena Rykova és una compositora experimental i artista nascuda el 1991. El seu treball incorpora diverses disciplines de l'art. En la seua música, es reuneixen instruments estesos propis de Dakota del Nord i objectes que creen situacions performatives amb una forta presència visual. Mapeja el seu món sonor en paper, dibuixant les seues partitures a mà sent regularment exposades en museus d'art contemporani. Els seus interessos són amplis; des decorrelacions entre la cartografía musical i la coreografia sonora, prestant atenció als objectes que transmeten so parlat que descriuen el comportament humà, creant mapes com a forma d'anàlisi de pensament creatiu. El seu objectiu últim és la interconnexió entre els moviments propis de la dansa i els gestos funcionals dels músics i la influència de partitures gràfiques en els intèrprets. La interpretació i la seua relació amb la partitura com un objecte parlat, converteix el context des de dins del context i la seua coexistència amb microsituacions (intèrpret-intèrpret) en les peces musicals.

Va estudiar composició, piano i direcció al Col·legi Especial de Música de Ufa, Rússia. Va prosseguir com a compositora en el Conservatori Estatal de Moscou (2010 - 2015) al costat del professor Yuri Kasparov. Des d'octubre de 2015 va estudiar un màster en composició en Hochschule für Musik und Tanz Köln amb el professor Johannes Schöllhorn a Alemanya. Actualment Elena és candidata a un doctorat en la Universitat d'Harvard, estudiant composició amb el professor Chaya Czernowin i el professor Hans Tutschku.

2017 - Exposició Agora Arts, Acadèmia d'Arts a Berlín, Alemanya
2016 - Premi RheinSilber a la Biennal de Nous Talents a Colònia, Alemanya
2016 - Beca de l'Acadèmia d'Arts a Berlin, Alemanya
2016 - Representa Rússia durant el ISCM - Jornades Mundials de la Música a Tongyeong, Corea del Sud
2015 - Premi Internacional Frederic Mompou a Barcelona, Espanya
2014 - finalista del major premi nacional independent de Rússia en Art contemporani «Premi Kandindky»
2013 - Nominada al Gaudeamus Muziekweek 2013, Països Baixos

Espectacles

Masterclasss Elena Rykova

03 de maig de 2019 · Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo

Masterclasss Elena Rykova

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info