Portada >  > trobades de composició > Ensemble Mosaik
Compra entrades
©Anja_Weber

©Anja_Weber

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:

16 de de setembre de 2021

Ensemble Mosaik

Biografies

Ensemble Mosaik

Enno Poppe, director

Roberto Maqueda, solista de percussió
Bettina Junge, flauta
Simon Strasser, oboè
Christian Vogel, clarinet
Martin Losert, saxòfon
Roland Neffe, percussió
Ernst Surberg, sintetitzador
Adrian Pereyra, guitarra elèctrica
Chatschatur Kanajan, violí
Karen Lorenz, viola
Mathis Mayr, violoncel
Arne Vierck, director de so

time. cage (2021) Manuel Rodríguez Valenzuela (1980) 40'

The turning dance of the bee (2016) Liza Lim (1966) 14'

Aquesta peça es va escriure per a un percussionista solista, conjunt i vídeo. Hi ha dues parts diferents: time (Temps) i Cage (Gàbia), cadascuna dividida en moviments més petits i tots intercalats junts:

.cage

Em va agradar la idea de tenir al percussionista solista engabiat en una petita habitació plena d'instruments amplificats, que jo mateix hauria construït i dissenyat. Al principi era una decisió pràctica: una habitació tancada bloquejaria la major part del so natural dels instruments i per tant no es barrejaria amb la seua amplificació i efectes.

Però després em va quedar clar que engabiar el solista tenia molt més a veure amb la necessitat de comunicació des de la perspectiva de l'aïllament.

Per això, vaig imaginar un au cantant a altres aus des de la seua gàbia. Cada moviment d'aquesta part de «gàbia» es dedica a cada un dels músics, com si el solista mantinguera un diàleg amb cada un d'ells. Sembla que les aus canten a causa de la seua vanitat, però és per mostrar la seua bona salut i vitalitat a altres aus.

time.

En els últims anys, el temps i la seua percepció van arribar a ser un tema important en la meua vida. Vaig experimentar un contrast sobtat entre l'alta velocitat i la moció súper-lenta, i des de llavors la meua música sembla enfocar-se en aquest contrast.

Sembla que els nostres cervells ens enganyen de diferents maneres per enfrontar-nos a tota la quantitat d'informació que la tecnologia introdueix a les nostres vides quotidianes. Alguns investigadors creuen que la nostra set de temps i d'informació podrien modificar els nostres cervells perquè comencem a percebre capes diferents de temps simultàniament en el futur. En aquesta part, llavors, em concentre en la percepció del temps en la nostra societat d'alta velocitat, però també des del context de l'aïllament.

Per a això, la meua idea era gravar material d'àudio i vídeo dels músics tocant un arranjament d'una cançó antiga de jazz, i amb això després compondre o editar peces breus usant efectes diferents de temps (moció lenta, avanç ràpid, marxa enrere, repeticions etc.). (Manuel Rodríguez Valenzuela)

Les abelles que produeixen mel ballen al rusc, transmetent el seu coneixement sobre els llocs on es poden trobar flors plenes de nèctar i pol·len. Realitzen un ball de bellugo en un recorregut circular o en forma de vuit. L'angle respecte al sol serveix als seus parells com ajuda per a la navegació. La figura del vuit també representa la infinitat. Per tant, representa tant un concepte matemàtic com un recorregut d'èxtasi dibuixat per les abelles. (Liza Lim)

Programació

16/09/2021  19:30hTeatre Martín i Soler del Palau de Les ArtsConcerts '21

Preus: Entrada lliure fins completar aforament

Videos

time. cage. Manuel Rodríguez Valenzuela

El festival Maerzmusik de Berlín acull, el 26 de març, l'estrena mundial de 'time. cage ', una obra composta per Manuel Rodríguez Valenzuela gràcies a una Beca Leonardo en Música i Òpera. Concebuda originalment per a la seva interpretació en viu i finalment transformada en pel·lícula-concert per a la seva estrena en 'streaming', aquesta obra per a percussionista, ensemble i vídeo tracta intensament el temps i les possibilitats de la seva manipulació en un context compositiu. Més informació a https://bbva.info/2P7kxGp

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info