Eduardo Raimundo, clarinet solista
Pablo Rus Broseta, director musical
Gemma Goday, flauta
Daniel Fuster, oboe
Alejandro Villanueva, clarinet
Santiago Pla, trompa
Jose Vicente Climent, tuba
Mayte Pardo, arpa
Juanjo Llopico Puig, percussió
Víctor Trescolí, piano
Mario Pérez, violí
Alicia Salas, viola
Josep Trescolí, violoncel
Laura Asensio, contrabaix
Programa
Dufay Arrangements (2003/04) Isabel Mundry (1963) 30’
Star-isles (Obra encàrrec de l'Institut Valencià de Cultura, 2022) Carlos Fontcuberta (1977) 12
In extremis (1998) Georges Aperghis (1945) 15'
Drawing for 8 players (2004) Toschio Hosokawa (1955) 15’
Dufay Arrangements (2003/04) Isabel Mundry (1963) 14'
Notes al programa
Una visió introspectiva i personal sobre el cicle de la vida i l'existència humana, fruit d'aquests anys de pandèmia mundial. Anys intensos que han convidat a una reflexió sobre la vida, la societat i el món. Vivim en continu moviment, però quan toca parar, perviuen els pilars de la nostra existència: rutines i amor. L'ordre i l'aparença canvien, però perdura l'essència. Què és el cicle de la vida sinó una mera repetició d'esdeveniments que asseguren la continuació de la nostra espècie?
Cicles es basa en els arranjaments de Dufay per Mundry com a fil conductor del projecte. Unes cançons d'amor de Dufay que presenten, uneixen i acomiaden les composicions de Fontcuberta, Arpeghis i Hosokawa. L'amor, una constant intermitent de la nostra existència, que és més necessari que mai per a superar el present.
La compositora Isabel Mundry pren els motets de Dufay i els posa en un context sonor en el qual la seua antiguitat es refracta a través d'una sensibilitat actualitzada. Aconsegueix això en gran part a través de la instrumentació i mitjançant la creació d'un entorn auditiu misteriós en el qual les peces de Dufay es reprodueixen i adquireixen una ressonància emocional nova i il·luminadora. Per això, Dufay arrangements no es poden considerar simplement com a arranjaments de la música original del compositor franc flamenc del segle XV Guillaume Dufay.
In extremis, de Georges Aperghis, estrenada en 1999 per l'Ensemble Ars Nova i el director Philippe Nahon, segueix la singularitat pròpia d'aquest compositor que resideix en la utilització d'una lògica no lineal, és a dir, en l'aplicació d'un model compositiu en el qual l'organització dels elements no segueix línies de subordinació jeràrquica, sinó que qualsevol element pot afectar o incidir en qualsevol altre, tant en la concepció com en l'evolució i transformació d'altres elements de l'estructura sense importar la seua posició recíproca.
Toshio Hosowaka, comenta sobre la seua peça Drawing: "vaig somiar que encara estava en el ventre de la meua mare. Al principi estava en completa pau- la unió amb el cos matern. Llavors, els batecs del seu cor van començar a ressonar amb duresa i vaig sentir la pressió d'un procés que s'iniciava: el naixement. Nàixer: una cosa difícil, que et pot portar tant a la vida com a la mort! En aquest somni molt real, vaig sentir una multitud de sentiments primitius: angoixa, pressió, por, desig i finalment alegria de nàixer. Volia expressar-los musicalment, dibuixant les grans línies". Peça estrenada per l'Ensemble Recherche en 2004.
Preus: Entrada lliure amb invitació fins completar aforament
Dance! - Grup Mixtour
Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València
Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!
Ens trobem als concerts!