Portada >  > Trobades de composició > Stefano Gervasoni - Carlos Mena
Stefano Gervasoni

Stefano Gervasoni

Carlos Mena

Carlos Mena

Stefano Gervasoni - Carlos Mena

Stefano Gervasoni

Stefano Gervasoni, nascut a Bérgamo el 1962, va començar a estudiar composició el 1980 amb el consell de Luigi Nono: aquesta trobada, juntament amb Brian Ferneyhough, Peter Eötvös i Helmut Lachenmann, va resultar decisiu per a la seua carrera. Després d'assistir al Conservatori Giuseppe Verdi a Milà, Stefano Gervasoni va estudiar amb György Ligeti a Hongria el 1990, i després, al 1992, va assistir al curs IRCAM de Composició i Informàtica Musical de París. Els primers tres anys a França van suposar l'inici de la carrera internacional de Gervasoni que finalment va portar a ser artista resident a Villa Medici a Roma durant el bienni 1995-1996.

Amb encàrrecs de prestigioses institucions com WDR, SWR, Orchestra Nazionale della RAI, Münchner Kammerorchester, Festival d'Automne a París, Ràdio França, IRCAM, Casa da Musica a Porto, Festival Archipel a Ginebra, Divertimento. Ensemble en Milán, Ensemble Intercontemporain, Ensemble Modern, Ensemble Contrechamps a Ginebra, el festival Maerzmusik a Berlín, Ars Musica Bruxelles, el Festival Musica a Estrasburgo, el Ministeri de Cultura francès, el Teatro alla Scala de Milán i el Saló Suntori a Tokio. Stefano Gervasoni s'ha establert com un dels compositors italians més importants de la seua generació. El seu catàleg, que inclou música de càmera i veu, concerts, obres per a orquestra, per a conjunt i una òpera (Limbus-Limbo), és publicat per Ricordi i per Suvini Zerboni.

Guanyador de nombrosos premis, inclòs el recent "Premi de la Fundació Música Serge Koussevitzky" (2018) i el Premi de la Crítica Musical "Franco Abbiati" (2010), el seu treball ha permès ser becari a la Fondation des Treilles en París (1994 ) i al DAAD a Berlín (2006) i compositor resident a Villa Médicis a Roma com a becari a l'Acadèmia de França durant els anys 1995-96 i al Domaine de Kerguéhennec durant el període 2008-2010. També ha estat convidat com a professor al Darmstadt Ferienkurse, als cursos organitzats per la Fundació Royaumont (París), a la Universitat de Toho a Tokio, al Festival Internacional de Campos do Jordão a Brasil, al Conservatori de Shangai, a la Universitat de Columbia. (Nova York), a la Universitat d'Harvard (Boston) i al Festival Internacional de Música Takefu. Ha estat compositor resident a Lausanne Conservatoire (2005) i en Yellow Barn Summer Academy (Vermont, 2016). A més, ha estat professor visitant a l'ESMUC de Barcelona durant el curs acadèmic 2012-13.

Des de 2006, Stefano Gervasoni ha ocupat un lloc docent regular com a professor de composició al prestigiós Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París. El musicólogo Philippe Albèra va escriure un llibre sustancial sobre el treball de Stefano Gervasoni, Stefano Gervasoni. Le parti pris des sons, publicat en 2015 per Edicions Contrechamps (Ginebra). El seu darrer CD, titulado pas perdu, va ser llançat el 2018 per Winter & Winter.

Videos

Steffano Gervasoni - Jour 6

Amb motiu del seu 40 aniversari, l'Ensemble intercontemporain dirigit per Matthias Pintscher interpreta "Jour 6" (Eufaunique) de Stefano Gervasoni. Gravat el 30 de març de 2017 a la Philharmonie de Paris.

Espectacles

Stefano Gervasoni & Carlos Mena

10 de maig de 2019 · Sala García Navarro del Palau de la Música de València

Stefano Gervasoni & Carlos Mena

Masterclass Stefano Gervasoni

10 de maig de 2019 · Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo

Masterclass Stefano Gervasoni

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info