Portada >  > trobades de composició > Taller Ensems de Creació Sonora - Ensemble Mosaik
Ensemble Mosaik ©Anja Weber

Ensemble Mosaik ©Anja Weber

15 de de setembre de 2021

Taller Ensems de Creació Sonora - Ensemble Mosaik

Ensemble Mosaik

L'Institut Valencià de Cultura juntament amb el Festival Ensems presenta la quarta edició del Taller de creació sonora Ensems per a compositors i compositores nacionals i internacionals, dins del marc de la celebració de la 43ª edició del Festival Ensems.
Ensemble Mosaik, grup convidat
Liza Lim, compositora convidada

Compositors/es participants: 
A determinar. Convocatòria oberta ací: https://ensems.ivc.gva.es/val/iv-edicio-taller-ensems-de-creacio-sonora-amb-lensemble-mosaik
Nebmaat (2004) Alberto Posadas (1967) 15'

Títols a determinar Compositores/rs a determinar

El projecte parteix de la convocatòria oberta de selecció de peces compostes per creadores i creadors menors de 35 anys en el tram final del seu període formatiu o ja als inicis de la seua carrera formativa. El taller de Creació Sonora està enfocat a treballar peces per a quartet de corda i per a gran ensemble en dues sessions diferents per al que comptem amb la col·laboració de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i l’Ensemble Mosaik. Es seleccionaran un màxim de tres obres per taller.

Les peces seleccionades seran traballades i presentades al públic dins de la programació de la 43ª edició del Festival Ensems de València. En el concert s'interpretarà a més l'obra Nebmaat d'Alberto Posadas. 

Alberto Posadas: Nebmaat

«A Egipte» es llegeix a la primera pàgina de Nebmaat. Aquesta dedicatòria parla per si sola de la fascinació de Posadas amb aquesta regió. La composició es va inspirar en l'única Piràmide Acodada en Dahshur construïda per Seneferu, el faraó el nom del qual d'Horus i Nebty era Neb-Maat ( «Senyor de l'Harmonia», representant l'equilibri i la justícia) i era el primer Rei de la IV dinastia i pare de Jufu (Kheops). El laberint secret d'aquesta tomba es vincula amb el quintet de Posadas mitjançant un llenguatge mutu de la metàfora espacial i temporal sobre la construcció i la sensualitat. L'arquitectura cronomètrica de la peça torça els passadissos secrets de la piràmide, convertint el seu ordre físic en una interdependència recursiva de seccions temporals com una híper-matriu de punts en el temps semblant a una xarxa, en la qual els gestos coexisteixen en un procés constant de creus i desenvolupaments. L'al·legoria poètica d'un model arquitectònic es percep encara més quan intenta suggerir una pèrdua d'orientació mentre camina pels passadissos de la piràmide. La conversió a la forma acústica es manifesta en la ingravidesa de la part central de l'quintet, en la qual el creixement gradual de la multifónica de vent es va envoltant d'un trio iridescent de corda.

José L. Besada
 

Programació

15/09/2021  18:00hAuditori del Conservatori Superior de Música de ValènciaActivitats '21

Preus: Entrada lliure fins completar aforament

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Ensems

Tel. +34 961 206 515
ensems@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Ensems

Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!

Ens trobem als concerts!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info